Henter kommentarer

NKT laver tocifret vækst på omsætningen


Kabelproducenten NKT er onsdag morgen kommet med deres tredje kvartalsregnskab for 2023. 

Meget af spændingen i regnskabet er dog allerede blevet udløst, da kabelkoncernen kom med foreløbige tal for kvartalet den 30. oktober. 

Deres omsætning for tredje kvartal lå på 661 mio. euro. Her havde analytikerne ventet en omsætning på 666 mio. euro, ifølge data fra Bloomberg. 

Det er en fremgang på 143 mio. euro fra samme kvartal sidste år, hvor omsætningen lød på 357,7 mio. euro. 

»Forbedringen skyldtes øget omsætning i Solutions og Applications, hvor tilfredsstillende eksekvering og tidligere investeringer i øget produktions- og installationskapacitet drev størstedelen af kvartalets vækst. Inden for Service and Accessories faldt omsætningen, hvilket afspejler lavere aktivitet i markedet for kabelreparationer sammenlignet med 3. kvartal 2022,« skriver NKT i regnskabet. 

Denne fremgang resulterer i en organisk vækst på 44 pct. i tredje kvartal.

Læs også: Jyske Bank om C25-aktie: Yderst attraktiv prissætning 

Driftsresultatet, målt som den operationelt EBITDA, lå på 76,5 mio. euro i perioden. 

Topchef i NKT Claes Westerlind siger om udviklingen i tredje kvartal: 

»For fjerde kvartal i træk opnåede vi tocifret vækst i omsætning og operationelt EBITDA, drevet af kapacitetsudvidelser, tilfredsstillende projektudførelse og fortsat vækst i vores forretningsenheder Solutions og Applications.«

»Vores førende position på markedet for højspændingskabler blev endnu en gang bekræftet af betydelige ordretildelinger inklusiv den største ordre i NKT’s historie fra den tyske netoperatør 50Hertz,« tilføjer han.

Den 30. oktober opjusterede NKT deres forventninger til helåret 2023, som fastholdes i regnskabet.

Omsætningen forventes at blive cirka 1,85-1,9 mia. euro og operationelt EBITDA forventes at blive cirka 240-260 mio. euro.

Læs også: De ser »rum for gode aktiekøb« lidt endnu: Her ser Jyske Bank mulighederne 

Til regnskabet er NKT kommet med en fondsbørsmeddelelse, hvor de skriver, at de igangsætter et særligt aktietilbagekøbsprogram »for at opfylde forpligtelser til aktiebaserede incitamenter.«

Her vil de fra den 8. november frem til den 10. november tilbagekøbe egne aktier op til maksimalt 50.000 aktier til et maksimalt beløb på 25 mio. kr., som blev tildelt ved den årlige generalforsamling den 25. marts 2021.

»Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er at møde forpligtelserne relateret til selskabets aktiebaserede incitamentsprogrammer for medarbejdere,« skriver NKT

Siden årets start er NKT-aktien nede med 2,3 pct. 

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at NKT havde skuffet analytikernes forventninger ret voldsomt på omsætningen. Det var ikke korrekt, da omsætningen i markedspriser var blevet sammenlignet med omsætningen i standardmetalpriser. Det er hermed blevet rettet. Vi beklager fejlen. 

Euroinvestors podcast, Millionærklubben taler i løbet af efteråret og vinteren med 10 topchefer fra dansk erhvervsliv i særudgaven 'Millionærklubben ceo' – og her har NKTs kommercielle direktør Michael Hjorth været et smut forbi. Du kan høre afsnittet med ham herunder: