Henter kommentarer

NKT: Tildelt største ordre nogensinde

Foto: NKT
Vis mere

NKT er blevet tildelt sin største ordre nogensinde til en værdi af over EUR 1 mia. (cirka DKK 7,45 mia.) af TenneT og TransnetBW.

Det oplyser den danske kabelvirksomhed i en fondsbørsmeddelse.

Kontrakterne består af levering og installation af et 525 kV XLPE højspændingskabel-system til jævnstrøm (DC) med en længde på cirka 750 km. til den tyske SüdLink-korridor.

Læs også: 25 aktier med stort vækstpotentiale: 'Der er en god lomme her'

SüdLink-korridoren består ifølge NKT af to kabelsystemer, og NKT er tildelt kabelforbindelsen på 2GW, som bliver verdens største og længste nedgravede DC højspændings-interconnector.

SüdLink-linjen starter i det nordlige Tyskland, hvor den kobles sammen med strømforsyning fra havvindmølleparker og med interconnectoren Nordlink, der transporterer strøm fra vandkraft i Norge til Tyskland.

NordLink er et 525 kV DC højspændings-offshorekabel, som NKT også har leveret. I maj i år annoncerede NKT desuden ordren på størstedelen af 525 kV XLPE DC-kabelsystemet til SüdOstLink-korridoren i det østlige Tyskland.

Ordren til SüdLink understreger NKTs position som en vigtig partner i den tyske omstilling til vedvarende energi og i at forbinde de nationale elnet, lyder det fra NKT-topchef, Alexander Kara:

»Vores energikabler sikrer nu, at strøm fra vind og vandkraft kan transporteres hele vejen fra Norge og Nordsøen til Sydtyskland via de to kabelforbindelser NordLink og SüdLink. Disse omfattende interconnectors udgør et stort markedspotentiale for NKT, og som en ledende udbyder af DC-højspændingsteknologi er vi godt positioneret til fremtidige projekter, der understøtter den grønne omstilling,« udtaler han i en meddelelse.

Du kan se kursudviklingen og nøgletal for selskabet her.