Henter kommentarer

Nordea: Det kan forklare, hvorfor aktierne stiger

Stemningen er vendt på aktiemarkedet.

Flere faktorer kan forklare stemningsskiftet, lyder det i en kommentar fra Nordea torsdag morgen.

Investorerne sendte onsdag aktierne i vejret og optimismen har bredt sig til børserne i Asien, og futures for den europæiske og amerikanske børshandel peger på kursstigninger, når der bliver åbnet for aktiehandlen.

Vi har fået opløftende regnskaber fra amerikanske giganter som fragtkæmpen FedEx og sportsmastodonten Nike samt samt en stærk forbedring i forbrugertilliden. Det er især forbrugertillidsrapporten, der har løftet stemningen, vurderer bankens analytikere Philip Maldia Madsen og Carl Christian Lydert Brorsen.

Rapporten pegede ifølge Nordea på, at »forbrugerne oplevede en forbedret købekraft og at forbrugerne i november havde nedjusteret deres forventning til den fremtidige inflation. Sidst nævnte var særligt en katalysator for den opmuntrende stemning, da den amerikanske centralbank har været alvorligt bekymret omkring, hvorvidt stigende forventninger til inflation ville kunne risikere at skabe vedvarende høj inflation.«

Det hjælper ifølge den nordiske storbank også på stemningen, at det kraftige rentechok, der blev sat i gang af Den Japanske Centralbank har lagt sig. Obligationsmarkedet har stabiliseret sig.

Det brede S&P 500 indeks lukkede med en stigning på 1,5% og det samme gjorde det teknologitunge Nasdaq 100 indeks.