Henter kommentarer

Nordea overgår forventningerne med milliardomsætning


Stigende renter har sikret Nordea en milliardomsætning i 2022, der overgår analytikernes forventning.

Deres omsætning for perioden lander på 10,3 mia. euro, hvor analytikerne havde forventet 9,77 mia. euro, ifølge data fra Bloomberg.

Det fremgår af årsregnskabet fra den nordiske storbank, der er landet torsdag morgen.

Læs også: Markedsanalytiker om Novo Nordisk-aktien: Du betaler også prisen

Nordea afslutter fjerde kvartal med et resultat på 1,26 mia. euro, hvilket er en fremgang på 24 pct. hvis man sammenligner med samme periode året før.

Det er det bedste nettoresultat for et kvartal i Nordeas historie samt et godt stykke over analytikernes forventning på 1,1 mia. euro.

På bundlinjen lander Nordea et overskud på 4,2 mia. euro.

Administrerende direktør i Nordea, Frank Vagn-Jensen siger i regnskabet:

»2022 viste sig at være et ekstraordinært år. Vi var vidne til Ruslands invasion af Ukraine, der forårsagede betydelig menneskelig lidelse og skabte samfundsmæssig og økonomisk usikkerhed i hele Europa. På de finansielle markeder oplevede vi de dårligste kombinerede afkast på tværs af obligations- og aktiemarkederne siden slutningen af ​​1960erne, da inflationen og renterne steg væsentligt. På trods af det turbulente miljø havde Nordea endnu et stærkt år.«

Gebyrindtægterne i Nordea er faldet med 12 pct. i 2022, hvilket især skyldes de dårlige år på aktie- og obligationsmarkederne.

»De stigende leveomkostninger og øget usikkerhed i økonomien har haft negativ indflydelse på de nordiske realkreditmarkeder og ført til færre transaktionsvolumener og lavere udlånsmarginaler. På den anden side var udlånsefterspørgslen blandt vores erhvervskunder fortsat høj. Indlånsvolumenerne fortsatte med at stige, og steg med 7 pct. sammenlignet med kvartalet det foregående år,« lyder det fra Frank Vagn-Jensen i regnskabet.

Der er også udbytte på vej til aktionærerne i Nordea. Det kan du læse mere om her.

For 2023 forventer Nordea en egenkapitalforrentning på over 13 pct.