Henter kommentarer

Nordea: På et tidspunkt vender det – denne periode er en købsmulighed


Rentefrygten har i høj grad fået investorer til at sælge ud af aktierne, men det en opkøbsmulighed, lyder det.

For på et tidspunkt vender stemningen på aktiemarkedet, vurderer Nordeas strateg, Simon Kristiansen i en kommentar mandag.

»Stemningen ventes før eller senere at vende til det bedre, da aktier vil blive understøttet af positive fundamentaløkonomiske forhold som for eksempel de gunstige økonomiske udsigter og den forventede indtjeningsvækst,« skriver han i en kommentar.

Læs også: Bavarian-direktør svarer igen på angreb - har løfte til investorerne

Han hæfter sig ved, at renterne allerede er steget hurtigt i begyndelsen af 2022, hvilket taler for, at renterne herfra ikke vil stige nær så hurtigt.

Investorer bør ifølge ham også huske, at tempoet ikke kan fortsætte på samme måde, da det ellers vil ramme vækstudsigterne for økonomien. Den amerikanske centralbank – Federal Reserve – vil derfor ikke »være lige så forhippet på at hæve sin styringsrente. Så der er en »indbygget bremse« i systemet,« forklarer strategen.

Læs også: Kapitalforvalter: Du skal have disse typer aktier i porteføljen

Rådet til investorer er derfor at holde fast i deres investeringsstrategi, lyder det fra storbanken, der lægger vægt på, at uroen på de finansielle markeder er en opkøbsmulighed.

»Den amerikanske centralbanks renteforhøjelser vil gradvist stramme de finansielle forhold i markedet, men i den nuværende fase af konjunkturforløbet er økonomisk vækst og stigende indtjening i selskaberne vigtigere for aktiemarkedet end pengepolitiske stramninger,« forklarer Simon Kristiansen, og fortsætter:

»Den nuværende uro på aktiemarkederne kan igen give langsigtede investorer gunstige muligheder for at øge deres eksponering mod aktier. Med andre ord er denne periode en opkøbsmulighed frem for en grund til at sælge ud af risikofyldte aktier.«