Henter kommentarer

Nordisk storbank advarer om risiko for kursfald


De kommende handelsdage kan byde på en negativ overraskelse for aktieinvestorerne.

Det vurderer Nordea i deres morgennyhedsbrev mandag. Banken peger på, at slutningen af marts også er slutningen på årets første kvartal, og det kan få betydning for aktiekurserne ifølge banken.

Læs også: Lau Svenssen fremhæver ny våbenaktie: 'Meget interessant'

»Da der har været store stigninger på de globale aktiemarkeder i årets første tre måneder, er der øget risiko for gevinsthjemtagning blandt investorerne og dermed nedadgående korrektioner fra de historiske høje niveauer mange aktieindeks befinder sig på i øjeblikket,« skriver Nordea.

Den seneste tid har været god for aktierne generelt, og det amerikanske hovedindeks, S&P 500, lukkede torsdag i den højeste kurs nogensinde på 5.242 indekspoint.

Det er dog ikke alle, som ser den samme risiko for kursfald i slutningen af måneden. Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, er ikke helt sikker på, at Nordeas teori holder. 

»Jeg vil faktisk tro det modsatte. Det er ligesom, hvis du skal byde nogen op til dans til et bal. Så vil du jo se så godt ud som muligt. På aktiemarkedet vil folk gerne vise deres balkjoler frem i slutningen af kvartalet. Man vil gerne kunne sige, at man selvfølgelig har haft de aktier, som er steget meget,« siger Per Hansen.

Han mener altså, at de store kapitalfonde gerne vil have de populære aktier på bøgerne, når de udgiver deres rapporter.

Læs også: Se listen: Disse job giver den højeste løn

Læs også: Senioranalytiker om Novo-opkøb: 'Det er en kalkuleret risiko'