Henter kommentarer

Nordjysk selskab vil købe egne aktier tilbage


Det nordjyske teknologiselskab RTX vil købe sine egne aktier tilbage for 20 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til børsen torsdag.

Aktietilbagekøbsporgrammet løber fra 1. december 2023 til 30. september 2024.

Aktietilbagekøb betyder, at et selskab bruger penge på at købe dets egne aktier tilbage i markedet. Det er forenklet sagt en måde at sende selskabets indtjening videre til aktionærerne på. De købte aktier tages ud af handel, hvilket sænker antallet af tilgængelige aktier i markedet.

Udover at annoncere et nyt aktietilbagetilbagekøbsprogram, har RTX også været ude med flere nyheder torsdag. Selskabet har blandt andet indgået en aftale med en stor global virksomhed indenfor Healthcare-segmentet.

»Samarbejdsaftalen er et vigtigt skridt for væksten i vores Healthcare-segment. Gennem dette strategiske partnerskab vil vi fremskynde lanceringen af nye infrastrukturløsninger, og vi forventer, at vores omsætning i Healthcare-segmentet vil stige med 100-200 pct. frem mod 2025/26,« siger administrerende direktør i RTX Peter Røpke i en meddelelse. Den nyhed kan du læse mere om her.

Derudover har RTX også præsenteret sit regnskab for regnskabsåret 2022/23. Her voksede omsætningen med 45 pct. i forhold til sidste år og landede på 783 mio. kr. 

Driftsindtjeningen målt på EBIT landede på 68 mio. kr., hvilket var en stigning på 49 pct. sammenlignet med sidste år. 

Der er dog udsigt til et mere udfordrende år i det kommende regnskabsår, pointerer CEO Peter Røpke. 

»Jeg er tilfreds med, at RTX har præsteret endnu et år (2022/23) med vækst og rekordhøj omsætning. På den korte bane er der udfordringer forårsaget af høje lagre hos vores største kunder som følge af de seneste års problemer i den globale elektronikindustri. Vores nøglekunder giver stadig udtryk for et stærkt tilhørsforhold til RTX og vores ydelser. Derfor er jeg også overbevist om, at RTX har mulighed for yderligere vækst efter 2023/24,« udtaler han.

RTX er en nordjysk virksomhed, der blandt andet udvikler trådløse kommunikationsløsninger. Det kan blandt andet være indenfor sundhedssektoren, telekomunnikation og forbrugerelektronik. 

RTX-aktien stiger med 3 pct. i torsdagens aktiehandel. De seneste tre måneder er aktien dog faldet med 22,7 pct.