Henter kommentarer

Nordnet advarer: Det skal danske investorer forberede sig på

Foto: BRYAN R. SMITH
Vis mere

Selvom de sidste par dage har stået på kraftige kursudsving, bør investorer ikke afskrive risikoen for nye aktiefald

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar onsdag, efter aktierne på stribe raslede ned verden over. September er historisk set en svag aktiemåned, men selv om vi står ved udgangen af måneden, er det »ikke nødvendigvis et farvel til nedtursrisiko og aktiekorrektioner,« bemærker investeringsøkonomen.

»De danske aktier havde en af sine ringeste dage meget længe. Hårdest gik det i Danmark ud over AMBU, som faldt med 6 pct. Der var også gedigne kursklø til en række andre selskaber og 4-5 pct. kursfald var ikke usædvanlige,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Helt sikkert en aktie til porteføljen'

For ham at se står danske aktier naturligt forrest i køen til korrektioner, når usikkerheden breder sig, på grund af aktiernes historiske gode udvikling og høje prisfastsættelse

»September har endnu engang vist sig fra sin lunefulde aktieside. Den første korrektion og aktiestorm fik navnet »Evergrande«. Siden fulgte stilhed og opklaring, og tirsdag blev investorerne mindet om, at stormvejret ikke nødvendigvis helt er ovre endnu. Mængden af faktorer, som kan og har udløst en korrektion, er mange og for overvældende til at ignorere. September slutter i morgen, men det er ingen garanti for, at den usikre aktieperiode også forsvinder. Høj prisfastsættelse, økonomisk usikkerhed og stigende renter er blot udvalgte af mange risikofaktorer, aktuelt,« lyder det fra Per Hansen.

Danske Banks chefstrateg Frank Øland har en særlig bekymring på danske investorers vegne. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Midaldrende, gifte mænd med børn paniksælger mest

Læs også: Chefstrateg: Dette er min største bekymring