Henter kommentarer

Nordnet: Derfor gik dansk aktie amok


Aktien i den danske tomme børsskal SmallCap Danmark løb med en stor del af opmærksomheden i tirsdagens handel.

I løbet af dagen buldrede aktien i vejret med 60 pct. og endte med at lukke i et plus på 25 pct. Handelsaktiviteten var så voldsom, at ledelsen i SmallCap Danmark tirsdag sendte en meddelelse til fondsbørsen.

»SmallCap Danmark A/S har d. 13. juli 2021 noteret sig en usædvanlig høj handelsaktivitet i selskabets aktier til markant stigende priser. SmallCap Danmark A/S er ikke bekendt med væsentlige ændringer i selskabets forhold, herunder væsentlige ændringer i selskabets indre værdi,« stod der blandt andet.

Læs også: »Usædvanlig høj handelsaktivitet« i dansk aktie

Den store interesse for at handle aktien skyldes ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, blandt andet, at SmallCap Danmark i en intentionsaftale 11. juni i år har meddelt, at de vil overtage anpartskapitalen i Ennogie mod udstedelse af investeringsbeviser.

I en artikel tirsdag morgen i Finans kunne man læse, at Ennogies ambition er at blive verdens største producent af tagplader lavet af solceller, og det er med stor sandsynlighed den artikel, der har været med til at få aktien til at brage til vejrs.

»Artiklen nævner de »rigtige buzzword« = solcellernes Volkswagen; namedrop til Tesla, som dog nævnes som nogen som leverer et andet og væsentlig dyrere produkt til et andet segment. Men der er »kursvitaminer« i Elon Musk’s navn,« skriver Per Hansen i en mail onsdag morgen.

Nordnet-kunder købte stort ind

Det var især brugere på den populære investeringsplatform Nordnet, der kastede sig frådende over SmallCap Danmark-aktien. I løbet af tirsdagens handel blev der blandt Nordnet-kunderne købt 183.052 aktier i SmallCap Danmark, mens antallet af solgte lød på 128.162.

Ifølge Per Hansen er der dog ikke noget mærkeligt i, at de fleste investorer i aktien er fra Nordnet.

»At det netop er Nordnets kunder, som handler flittigst i aktien er helt naturligt. De seneste 18 måneder har vi i Danmark haft en ekstrem kundetilgang på mere end 150.000 private danske kunder, og Nordnet er, udregnet efter antal handler, den klart største danske handelsaktør foran normalt store investeringsbanker som Nordea og Danske Bank. Anslået 5-6 pct. af handler i de danske aktier i Danmark sker igennem Nordnet, Danmark,« skriver han og tilføjer:

»De private køber ind i en stemning, som de håber der bliver sat økonomi efter de kommende år. De er opportune. De løber på hele og halve chancer og har ikke mindst et betydeligt fokus på den grønne omstilling. Ennogie og tagplader som er lavet af solceller rimer på netop tidens allervarmest emne. Alt i alt er det ikke en sensation at de private investorer hos Nordnet finder udviklingen interessant; også selv om måden der sker en markant udvikling på ofte overrasker og virker markant.«

Læs også: Kapitalforvalter om »fantastisk« C25-aktie: Alle bør eje den

Læs også: Ny analyse om grønne aktier: »Man skal virkelig passe på«