Henter kommentarer

Nordnet forudser lave julepriser: 'Det giver gode prisudsigter'


Der er gode prisudsigter for bilisterne i julen.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar om, hvad du skal forvente af brændstofpriserne  den kommende tid.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

Oliepriserne holder sig i ro på trods af uroen i Mellemøsten og selv om alliancen af olieproducerende lande - OPEC - vil sænke sin olieproduktion i 2024, påpeger han.

»Uroen i Mellemøsten og OPEC nedskæringer er prellet af på investorerne,« bemærker Per Hansen og tilføjer: 

»Det giver gode prisudsigter for bilisterne.«

Udsigten til en global vækstafmatning, som vil mindske energiefterspørgslen, er i hans optik den bedste forklaring på de lavere oliepriser.

Det skal ses i lyset af, at oliepriserne er svinget markant de seneste måneder. Prisen på det sorte guld steg kortvarigt den 7. oktober efter Hamas' angreb i Israel. Siden da er prisen faldet tilbage.

Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Læs også: Så nemt kan du spare 40-70.000 kroner på elbil

Læs også: 'Vilde tider' og prisfald påvirker alle bilejere lige nu: Sådan skal du forholde dig