Henter kommentarer

Nordnet: Novo Nordisk-aktie i 'meget mærkelig' kursreaktion


Novo Nordisk-aktien falder tilbage i tirsdagens aktiehandel.

»Udviklingen er både meget mærkelig og meget naturlig på samme tidspunkt,« vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar.

Kursfaldet kan ifølge ham hænge sammen med nye tal fra konkurrenten Eli Lilly.

Læs også: Jefferies spår at Novos aktie vil underperforme i 2024 i takt med at hypen fader ud

Tallene viser, at hvis overvægtige holder op med at tage vægtstabsmedicin, så tager de på igen i vægt. Det fik Eli Lilly-aktien til at falde mandag.

Udviklingen smitter af på Novo Nordisk, der ligesom Eli Lilly har specialiseret sig indenfor fedme- og diabetes. Begge aktier har nydt godt af, at fedme har været en af 2023's helt store temaer på aktiemarkedet.

Her ses Novo Nordisk hovedkvarter Vis mere

Men »ingen kan tillade sig at være overrasket over, at man igen tager vægt på, når appetitten vender tilbage,« påpeger Per Hansen. 

Derfor er det i hans optik også mærkeligt, at medicinalaktierne falder på de nye tal. Havde nogen troet, at der var tale om et permanent quick fix?

Kursfaldet kan også forklares med Novo Nordisks og Eli Lillys vilde børsoptur i 2023.

»Når 'alle' ejer en aktie, skal der ikke så meget 'dårlig' nyhedsflow til, før en af de mange, som ejer aktien, og har tjent rigtig gode penge på udviklingen, ryster på hånden,« forklarer Per Hansen.

Novo Nordisk aktien falder 1,7 pct. tirsdag formiddag.

Millionærklubben byder d. 20 december indenfor til årets sidste aften med Millionærklubben eksklusiv. Der er aktiedyst på programmet, hvor du kan møde det faste hold af porteføljeforvaltere - Lau Svenssen, økonom og chefstrateg i Svenssen & Tudborg,Lars Persson, aktieanalytiker hos Aktierådet, Mads Christensen, fondschef i NewDeal Invest og Michelle Nørgaard, seniorstrateg i Jyske Bank. Du kan få indsigt i deres forventninger til det kommende investeringsår, og blive klogere på bevæggrundene for deres investeringer i årets interne aktiekonkurrence. Billetter kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer

Læs også: Forudsigelse: Dansk vinderaktie bliver taber i 2024

Læs også: Sydbank forundret over kursfald til Novo-konkurrent efter studie med fedmemiddel