Henter kommentarer

Nordnet om Bavarian: »Der bør være plads til en pæn kursstigning«


Mandag lukkede Bavarian-aktien i et kedeligt fald på 7,5 pct., men i dag tirsdag bør aktien tage en tur opad igen.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

»Bavarian Nordic har friske og gode fase 2 covid data og en pose penge, som kan finansiere i hvert fald hovedparten af deres meget omfattende fase 3 forsøg med RSV. Det fjerner i det mindste en usikkerhed, men der udestår stadig dokumentation for at Bavarian Nordic kan præstere gode RSV-data,« skriver han og tilføjer:

»På kort sigt bør der være skabt lidt ro om fremtiden, og der bør være plads til en pæn kursstigning tirsdag, når investorerne igen kan sætte en aktiepris på Bavarian Nordic. Næste kurstriggere kan blive hvis Bavarian Nordic kan med økonomisk ro i sindet kan tillade sig at vente på en RSV medsponsor.«

Faldet mandag skyldes ifølgr Per Hansen ikke udelukkende, at selskabet vil søge kapitalforhøjelse på 2 mia. kr. men også et RSV-projekt i fase tre uden partner.

»Bavarian Nordic meldte mandag ikke kun om positive fase 2 resultater i forbindelse med Covid. De meddelte samtidig, at de ville finansiere et meget stort RSV fase 3 studie uden at de har nogen partner på området. Flere har forsøgt, men ingen er lykkedes med RSV-vaccinen. Derfor har Bavarian Nordic ledt efter partnere og nu vil de forsøge selv. Økonomiske partnere har, må det formodes, enten ikke hverken været særlig økonomisk interesseret, eller også har de fedtspillet og regnet med at et partnerskab har været (for) billigt til salg,« skriver han.

Sent mandag oplyste selskabet, at der er fundet købere til det lynsalg af aktier, der blev annonceret tidligere på dagen.

De nye aktier bliver solgt for 268 kr. per aktie, hvilket skal ses i forhold til selskabets lukkekurs på 278,60 kr. per aktie mandag, efter aktien var dalet 7,6 pct. dagen igennem, skriver MarketWire. Læs mere her.

Læs også: ​Storbank: Her er årsagen til Bavarians nedtur

Læs også: Bavarian sælger aktier for milliardbeløb