Henter kommentarer

Nordnet om blødende aktie: Det her frygter investorerne


Nye kursfald. Det er lige præcis det, som Tesla-investorer frygter, når det kommer til aktien i den amerikanske bilproducent.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar tirsdag. Frygten er blevet forstærket af, at verdens rigeste mand, Elon Musk, løbende har solgt ud af Tesla-aktien og i stedet har kastet sit fokus på aktien i det sociale medie, Twitter.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

»For Tesla-investorer er ”Twitter-investeringscasen” formentlig den, at jo flere og større ændringer der skal laves, jo mere stiller det kortsigtet krav om øget egenfinansiering og den skal i givet fald formentlig først og fremmest komme fra Elon Musk via salg af aktier i Tesla, og det presser aktiekursen,« forklarer Per Hansen.

Tesla-aktien er savet midt over siden årets start. Elbil er i den periode faldet mere end 52 pct. hvilket skyldes flere ting, vurderer investeringsøkonomen.

Der er udsigt til, at bilsalget falder, hvis vi er på vej ind i en recession, ligesom coronanedlukningerne i Kina heller ikke hjælper på stemningen omkring Tesla-aktien.

Tesla-aktien faldt  6,7 pct. mandag. Investorer sælger ud af aktien, efter det er kommet frem, at Tesla har været nødt til at tilbagekalde omkring 300.000 biler. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Elon Musks formue er skrumpet 100 mia. dollar i 2022

Læs også: Tesla dykker - ramt af ny frygt for coronanedlukninger