Henter kommentarer

Nordnet om børsbaby: Tæt på værst tænkelige børsdebut


Det var ikke den værst tænkelige børsstart, men det var tæt på.

Sådan lyder det fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, om børsdebutanten Aqauporin, der havde første handelsdag i går mandag på hovedbørsen i København.

Kort efter mandagens handel var skudt i gang, blev aktien handlet til kurs 173,4 kr. Det var blot 0,4 kr. fra udbudskursen, der lød på 173 kr.

Ifølge investeringsøkonomen vækker udviklingen i Aqauporin minder, om dengang betalignsgiganten Nets blev børsnoteret tilbage i 2016.

Ligesom i Aqauporin, der som navnet antyder, er et vandteknologiselskab, var aktiekursen i forbindelse med Nets' børsnoteringer for fem år siden kun kortvarigt over emissionskursen, men blev efterfølgende sendt under.

»Siden fulgte en periode med en trist kursudvikling. Der er meget »fortællermagi« forbundet med en børsnotering, og samtidig er der mange kortsigtede lykkeriddere, som forsøger at ride med på den korte investeringsmulighed,« skriver Per Hansen i en mail tirsdag morgen og tilføjer:

Se listen: Saxo Bank har udset sig 25 cyber security-aktier

»Deres interesse er meget kortsigtet og koncentreret alene om forholdet mellem aktieefterspørgslen og den udbudte mængde. Hvis aktien falder under udbudsprisen, vil de normalt sælge. Det er det som pressede Aquaporin ned i går på den første handelsdag.«

Betalingskæmpen Nets, der styrer dankortet og betalingsservice, blev afnoteret fra fondsbørsen i København tilbage i 2018 efter at være blevet solgt til en kapitalfond.

Ifølge Finans, blev der i løbet af de første timer af dagens handel, handlet cirka 215.000 Aquaporin-aktier til en værdi af cirka 37 mio. kr., og Danske Bank har været den helt store køber med knap 170.000 indkøbte aktier.

De største sælgere af Aquaporin-aktierne stod Goldman Sachs og JP Morgan for, men også investeringsplatformen Nordnet, der især benyttes af private investorer, var nettosælger, skriver mediet.

Aquaporin endte med at lukke mandag i en kurs på 160 kr.

Læs også: Ny dansk aktie overtegnet med 203 procent

Læs også: Value-legende advarer om aktieboble: 'Det er en parodi på investering'