Henter kommentarer

Nordnet om C25-selskabs store nedtur: 'Stærkt signal'


Det er et stærkt tillidssignal, at to topchefer i Netcompany køber aktier i selskabet for næsten 100 mio. kr.

Men det understreger også en anden historie, mener Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen. Vi taler om et dansk it-selskab, som udvikler og leverer IT-løsninger til offentlige institutioner og en lang række private virksomheder.

Læs også: Professor om Bavarians coronavaccine: »Man kan godt stille spørgsmål ved, om løbet ikke er ved at være kørt«

 

Ligesom mange andre danske aktier er Netcompany-aktien faldet markant tilbage i 2022. Faldet i Netcompany-aktien vækker ikke desto mindre opsigt. It-aktien er faldet mere end 35 pct. i løbet af de seneste tre måneder. Det er på den baggrund, at insiderkøbet fra topchefen og driftsdirektøren skal ses, mener Per Hasen.

»På den ene side er det et meget stærkt tillidssignal fra stifterne, som i forvejen fortsat ejer mange aktier, at de køber yderligere op. Samtidig viser det også, at moden skifter, og at investorerne putter færre IT- og vækstaktier ned i indkøbskurven, og det tilmed til en væsentlig lavere kurs.«

Læs også: Børshus om lille dansk aktie: 'Super imponerende'

 

Nedturen for Netcompany-aktien kan ifølge investeringsøkonomen blandt andet forklares med, at selskabet kom et skuffende årsregnskab for 2021 og skuffede i forhold til vækstudsigterne for 2022. Desuden er der kommet et øget fokus på aktiernes prisfastsættelse med udsigten til stigende renter. Det har heller ikke hjulpet Netcompany-aktien, lyder det.