Henter kommentarer

Nordnet om den næste tid: Forbered dig

Foto: CLODAGH KILCOYNE
Vis mere

Investorer skal forberede sig på, at stemningen ændrer sig på aktiemarkedet.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar mandag morgen. Regnskabssæsonen er stort set overstået, og nu spejder investorer efter det, der påvirke markedet. Forude truer rentestigninger, advarer han.

»Der er flere faktorer, der peger på, at det kortsigtet kan blive en svær aktieperiode for investorerne,« forklarer han og tilføjer:

»For nærværende er en »sidelæns-nejbevægelse« efter min mening det mest sandsynlige,« forklarer investeringsøkonomen.

For ham at se hænger de opsigtsvækkende stigninger i den seneste tid i en tynd tråd. Opturen var ifølge ham et resultat af, at professionelle investorer havde solgt massivt ud ligesom det var et håb om et forbrugerpristop.

»Tal peger på, at de professionelle har købt lidt ind på opturen, men stadig har en del kontanter klar. Det er et godt tegn med kontanter, som bagstopper nedturen. Samtidig kan de kontanter, som blev investeret i juli/august have været med til at skubbe aktierne op. De professionelle vil næppe veksle mange flere kontanter til aktier de kommende uger, med mindre vi får et større dyk og/eller der kommer en fredelig løsning i Ukraine.«

»En fred i Ukraine kan vende op og ned på det fordi det både kan betyde noget for risikopræmien og for gaspriserne. Desværre er en sådan fred mindre sandsynlig på kort sigt. Investorerne skal derfor forberede sig på en »tiden efter større stigninger« periode, som måske er fremkaldt af investorer som håber på, at juli måneds forbrugerprisstigninger i USA markerer inflationstoppen,« lyder det fra Per Hansen.

Han fremhæver i den forbindelse, at september historisk set ofte er en svag aktiemåned, fordi den går forud for de bedste fire sammenhængende måneder. Nemlig perioden fra oktober til januar.