Henter kommentarer

Nordnet om ny udvikling: Gode nyheder for julebudgettet og inflationen


Olieprisen dykkede 3,8 pct. onsdag, og prisen ligger nu væsentlig lavere, end da Ruslands invasion af Ukraine begyndte, og det er godt nyt for det generelle prisniveau.

Prisfaldet kommer nemlig snart til kunne mærkes i inflationstallene, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen. 

»Lavere oliepriser giver endnu lavere benzin- og dieselpriser, hvis priserne holder sig på det nuværende niveau. Det er ikke kun gode nyheder for julebudgettet, men også for inflation. Opgjort år-til-år er oliepriserne nu faldet med 6-7  pct., og det begynder at kunne mærkes i de kommende inflationstal«

Han forklarer, at en årsagerne til de faldende oliepriser er, at det ser ud til, at OPEC-landende er ved at miste kontrollen over oliepriserne. 

Læs også: Mindre dansk selskab nedjusterer – aktien falder 20 pct.

Faldet kommer nemlig på trods af, at OPEC i sidste uge vedtog, at der skal produceres mindre olie i 2024.

OPEC er en sammenslutning af olieproducerende lande, som forsøger at koordinere mængden af olie, som hives op af undergrunden, så man kan holde prisen på et højt niveau.

OPECs løsere greb om olieprisen er dog ikke den eneste årsag, som ligger bag faldet, vurderer Per Hansen.

»Ingenting kommer af ingenting, og for investorerne er det værd at bemærke, at årsagen til de faldende priser ikke kun er OPECs manglende mulighed for at styre og kontrollere markedet og priserne, men også og ikke mindst, at investorerne nu tager udgangspunkt i at den globale økonomi mærker den svækkelse, som har ventet længe. Udslagsgivende herfor er svagere amerikansk vækst,« skriver Per Hansen.

Han peger på den amerikanske ADP-jobrapport, der onsdag viste en svagere vækst end ventet i antallet af job i den private sektor i USA, som en af årsagerne til faldet. Læs mere her.

Læs også: Børshus ser stort potentiale i dansk vinderaktie

Læs også: Kendt dansk forretningsmand sætter villa til salg til svimlende millionbeløb