Henter kommentarer

Norsk torskeaktie sprang i vejret


 
Det er vigtigt at kende lidt til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Det kan du se mere om her
Vis mere

Den norske torskeaktie Norcod steg kraftigt torsdag.

Aktien sprang i vejret med mere end 13. pct. Det sker, efter torskeproducenten succesfuldt har foretaget den første prøveslagtning af 20 tons torsk, bemærker en af selskabets store investorer, Jan Severin Sølbæk.

»Slagtningen er gået rigtig godt. Vi har sendt torskene ud i netværket til de professionelle købere i verden, og vi har fået tilbagemeldinger om, at det er nogle rigtig flotte fisk. Den er nem at arbejde med, og den smager godt,« lyder det i en kommentar fra Jan Severin Sølbæk, som er adm. direktør i Artha Kapitalforvaltning.

Kapitalforvalteren sidder på 28 pct. af Norcod, og Jan Severin Sølbæk har da også tidligere kaldt Norcod for »den bedste forretning, han nogensinde har set«.

Om potentialet i torsk har han tidligere forklaret det således:

»Da jeg først blev præsenteret for det, så tænkte jeg, at torsk ikke var noget for mig. Men det koster lige nu 38 norske kr. at producere et kilo torsk. Og når vi kommer op i større drift, så kommer vi ned på ca. 31 norske kroner. Vi har lavet kontrakter på salg til ca. 55 norske kr. kiloet. Den kan vi godt regne hjem. Hvis vi kan tjene omkring 20 kr. kiloet og lave 25.000 ton torsk, så er der et overskud på en halv mia. norske kr. om året. Sådan en virksomhed vil jeg godt kunne sælge for 5-10 mia. norske kr.,« har Jan Severin Sølbæk tidligere udtalt til Børsen i slutningen af oktober.

Han sidder i dag også i bestyrelsen for Norcod.

Norcod gik på børsen i Oslo i oktober 2020 i kurs 50. Torsdag lukkede aktien i kurs 79,50 norske kr.