Henter kommentarer

Novo-aktien er braget i vejret - nu advarer strateg om mulig boble blandt fedme-aktierne


Der er muligvis en boble indenfor fedmeaktierne.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen. Det kom frem i onsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben, da snakken faldt på om, hvorvidt der en boble i kunstig intelligens.

Der er en anden boble, som investorer skal være opmærksom på, advarer han.

»Der er jo også en fedmeboble. Det bliver talt rigtig meget om de her selskaber, som nu lancerer produkter, der kan gøre noget ved fedme. Det er lige så vigtigt, at man kigger på det. De her selskaber, som har med fedme at gøre, er også blevet meget dyre, fordi vi er gode til at indregne den fantastiske indtjening, som ligger ude i fremtiden,« Lars Skovgaard Andersen i Millionærklubben.

Han sætter ikke ord på specifikke aktier, men der er taler om den del af aktiemarkedet, hvor man finder selskaber som Novo Nordisk, Zealand Pharma, Eli Lilly og Pfizer.

Læs også: Stort europæisk indeks slår rekord: Dette kan forklare det

Indenfor finansverden henviser en boble til en gruppe aktiver, som bliver ekstremt populære og dermed stiger i kurs. En boble kan dog briste, som det skete med dotcom-boblen, da mange nystartede internetbaserede selskaber gik ned og efterlod investorerne med ingenting.

Et af de selskaber, som har fået en stor optur ovenpå succesen fra fedmemarkedet, er den danske medicinalgigant Novo Nordisk, hvis nye middel Wegovy har fået meget opmærksomhed.

Novo Nordisk-aktien er steget med omkring 55 pct. de seneste 12 måneder.

Selvom medicinalaktierne, som rider på fedmebølgen, måske er højt prissat, skal du ikke holde dig fra dem, lyder rådet. Lars Skovgaard Andersen har faktisk, til når man skal investere ind i aktier, som er oppe i tiden.

»Pas på med ikke at overgøre det. Hav lidt af det, så du er med på det, men du skal også sørge for at fordele dine penge som altid,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Danske aktier kom flyvende fra start: Her er årsagen

Læs også: Dansk aktie stiger eksplosivt – det er der sket