Henter kommentarer

Novo-aktien fortsætter opturen - det mener analytikene om folkeaktien


Aktien i den danske medicinalgigant Novo Nordisk er steget med næsten 75,93 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om Novo-aktien, så er analytikerne splittede, når det kommer til, hvor aktien skal hen fremadrettet.

Se listen: De 10 bedste danske aktier i år

Ifølge data fra Bloomberg er der 36 analytikere, som har dækning af Novo Nordisk, der er Danmarks ubetinget mest værdifulde selskab målt på markedsværdien. Af dem har 15 en købsanbefaling, mens 13 analytikere har en hold-anbefaling. 8 analytikere har en sælg-anbefaling på aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan bevæge ned i 705 danske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på -6 pct.

Læs også: Novo får ny godkendelse af lægemiddel

Blandt dem, der er mest positive over for Novo Nordisk-aktien, finder man storbanken Goldman Sachs. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 900 kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Jyske Bank, der også har en købsanbefaling, men dog et kursmål på 775 kr.

I den anden ende af skalaen finder man børshuset Liberium, hvor man har en sælg-anbefaling og et kursmål på 570 kr. på Novo-aktien

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedens afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.