Henter kommentarer

Novo-aktien har købsanbefalinger på stribe


Aktien i den danske medicinalgigant Novo Nordisk er imidlertid steget med 42,5 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Spørgsmålet er derfor, hvor aktien skal hen fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om Novo-aktien, så er der overvejende positive toner i tiltroen til aktiens fremtidige udvikling.

Læs også: USA's største bank: Novo Nordisk-aktien er mere værd

Ifølge data fra Bloomberg er der 32 analytikere, som har dækning af aktien. Af dem har 18 en købsanbefaling, mens også 9 analytikere har en hold-anbefaling. 5 analytikere har en sælg-anbefaling på aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan bevæge op i 1012,62 danske kroner mod den nuværende pris på 1000 danske kroner. De tror altså, at aktien vil stige med omrking 1 pct.

Blandt dem der er mest positive over for Novo Nordisk-aktien, finder man SEB Bank. De har en købsanbefaling og et kursmål på hele 1250 kroner. Et næsten lignende synspunkt finder man hos Carnegie Group, som har en købsanbefaling og et kursmål på 1206 kr.

Læs også: Børshus: Dansk biotekaktie kan stige 35 pct.

I den anden ende af skalaen finder man finanshuset Société Générale, hvor man har en sælg-anbefaling og et kursmål på 710 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedens afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lille dansk selskab i rekord - fortsætter kursen mod hovedbørsen

Læs også: Gigant i uhyggelig nedtur - udskyder regnskab efter sent opkald fra børstilsyn