Henter kommentarer

Novo-direktør: Væksten er taget til


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Novo Nordisk har haft en virkelig god start på året, og væksten i første kvartal er endnu højere end de udmeldte 7 pct. i lokal valuta, når der tages højde for lagereffekter som følge af covid-19.

Første kvartal sidste år var således påvirket af, at patienter købte stort ind af deres livsvigtige medicin for at forberede sig på en langvarig nedlukning i forbindelse med covid-19-pandemien. Alene den lagereffekt løftede sidste år Novos salg med 2 mia. kr.

- Hvis vi justerer for det, så var vores salgsvækst faktisk 14 pct. Men vi har så også haft nogle lagereffekter i dette kvartal, og justerer vi for det, var væksten i første kvartal tættere på omkring 9 pct., siger Karsten Munk Knudsen, koncernfinansdirektør i Novo Nordisk, onsdag på en telekonference for pressen.

Han peger på, at Novo til sammenligning voksede med omkring 7 pct. sidste år.

- Så vi ser faktisk, at væksten er taget til, konstaterer finansdirektøren.

For hele 2021 opjusterer Novo forventningerne til toplinjen og forudser nu en fremgang på 6-10 pct. mod tidligere 5-9 pct.

Det sker blandt andet med henvisning til, at covid-19-pandemien fortsat skaber usikkerhed om, hvor mange nye patienter, der vil gå til lægen og komme i behandling.

- Så vi har haft en meget stærk udvikling i første kvartal, og i kombination med den risikoprofil, vi ser ind i resten af året, har vi valgt at hæve forventningerne. Men den underliggende udvikling er stærk og bedre end sidste år, opsummerer Karsten Munk Knudsen.

Læs også: Novo Nordisk med regnskab: Opjusterer og slår forventningerne

Læs også: Dette har sikret Novo markant vækst

/ritzau/FINANS