Henter kommentarer

Novo Nordisk-aktien på himmelflugt - nu større end et af de vildeste amerikanske børseventyr


Novo Nordisk-aktien buldrer frem i en grad, så det danske medicinalselskab nu er større end et af de vildeste, amerikanske børseventyr.

Det er en realitet med torsdagens børsfest hos det danske selskab, der har specialiseret sig inden for diabetes- og fedme.

Novo Nordisks kursbrag gør, at selskabet nu er mere værd på børsen end elbilproducenten Tesla. Det skyldes, at mens Novo Nordisks-aktien er blevet sendt på himmelflugt, så er Tesla-aktien sendt ud i et brutalt kursfald.

Elbilproducenten har en markedsværdi på 562 mia. dollar svarende til 3.842 mia. kr., mens Novo Nordisk har en børsværdi på mere end 4.000 mia. kr.

Selv om Tesla-aktien er sendt ud i en voldsom nedtur, så er Tesla-aktien stadig oppe med 885 pct. i løbet af de seneste fem år. I samme periode er Novo Nordisk-aktien steget med næsten 468 pct.

Tesla-aktien er i løbet af de seneste 10 år steget 1.229 pct., mens Novo Nordisk-aktien er steget 714 pct., viser Bloomberg-data.

Til sammenligning er det store toneangivende S&P 500-aktieindeks steget 315 pct. i samme periode.

Novo Nordisk står til at være det 13. mest værdifulde selskab i verden målt på markedsværdi, mens Tesla står til at blive det 14. mest værdifulde selskab.