Novo suspenderer tre kliniske forsøg


Novo Nordisk laboratorie i Måløv.
Novo Nordisk laboratorie i Måløv. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Novo Nordisk har besluttet sig for at suspendere tre kliniske forsøg med midlet Concizumab til behandling af blødere, fordi tre patienter har oplevet ikke-dødelige tilfælde af blodpropper, og der vil ikke blive rekrutteret yderligere patienter i forsøgene.

Det oplyser koncernen i en meddelelse til fondsbørsen mandag aften.

Det drejer sig om to fase 3-forsøg, kaldet Explorer 7 og Explorer 8, samt et fase 2-forsøg med navnet Explorer 5. Alle tre til behandling af patienter med hæmofili A og B.

- Mens det er skuffende at sætte forsøgene på pause, er patienternes sikkerhed af allerstørste vigtighed for Novo Nordisk - både for dem, som deltager i vore kliniske forsøg, og dem, der bruger vore produkter dagligt, udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk, i meddelelsen.

Novo Nordisk vil sammen med den uafhængige datakomite vurdere "relevansen af hændelserne" i forhold til, om de tre studier senere kan blive genoptaget.

Explorer 7 og 8 skulle indrullere 293 patienter fra 32 forskellige lande, og begge blev indledt i efteråret, oktober og november, 2019. Explorer 5 startede i oktober 2017 og inkluderer 15 patienter. Samlet set modtager for tiden i alt 109 patienter Concizumab.

/ritzau/FINANS