Henter kommentarer

Novo, Vestas og Ørsted - det mener analytikeren om danskernes favoritaktier


Vestas-aktien, Novo Nordisk-aktien og Ørsted-aktien bevæger sig i hvert sit mønster.

Det vurderer teknisk analytiker, Lars Persson, i tirsdagens udgave af Millionærklubben. Her har han set nærmere på danskernes tre foretrukne C25-aktier.

Det sker med afsæt i teknisk analyse, hvor man forsøger at identificere mønstre eller trends i kursudviklingen, som giver et kvalificeret bud på, om aktien skal op eller ned. Udgangspunktet er, at investorerne samlet set handler i bestemte mønstre, der konstant gentager sig. Det kan du læse mere om her.

Vestas
Lars Persson ser positive takter, når det kommer til aktien i  den danske vindmøllegigant Vestas. Ud fra forskellige analysemetoder mener han at kunne se en opadgående trend for Vestas-aktien.

»Den har etableret en svagt opadgående tendens. Der er gået køb i hele gøgemøget. Det ser faktisk godt ud på den korte bane de næste 6-12 måneder. Vi skal jo også have mange flere vindmøller med de her elpriser, så teknisk set siger den 'køb',« siger Lars Persson.

Kursen på Vestas-aktien ligger tirsdag eftermiddag omkring 189 kr.

Læs også: Engang ville alle eje dem - nu holder danske investorer sig væk

Ørsted
Udviklingen er ifølge Lars Persson mindre opløftende, når det kommer til en anden af danskernes foretrukne aktier, memlig aktien i den danske energikæmpe Ørsted.

»Ser vi på Ørsted, er den lige faldet lidt tilbage. Den har lavet et lille salgssignal. Det må være, fordi der er nogen, der er lidt negative på den korte bane, men de må jo vinde på den lange. Elpriserne er tårnhøje, og de kommer ikke til at falde langtsigtet. Den står ikke til 'køb' i øjeblikket, men man kan smide den på sin kandidatliste, hvis man gerne vil have danske aktier,« vurderer Lars Persson.

Ørsted-aktien handler tirsdag eftermidag omkring kurs 772 kr.

Læs også: Nordnet: Gode nyheder for Novo Nordisk og andre danske selskaber

Novo Nordisk
Novo Nordisk-aktien er faldet en smule tilbage, men det er ikke ensbetydende med, at man bare skal sælge ud af aktien, lyder det fra den tekniske analytiker.

»Den har jo egentlig også klaret sig lidt dårligt efter regnskabet. Markedet var ikke helt tilfreds med, at de ikke kunne producere nok. Så den er faldet tilbage og har egentlig etableret et salgssignal. Den smider jeg også på kandidatbænken. Hvis man har aktien og satser langsigtet, behøves man ikke at sælge den bare fordi, at der kommer et salgssignal,« lyder det fra Lars Persson.

Novo Nordisk-aktien ligger tirsdag eftermiddag omkring 798 kr.

Læs også: Novo Nordisk-analytiker: Vækstrejsen kan fortsætte