Henter kommentarer

Nvidia-aktien skyder i vejret - overgår forventningerne


Salget af computerchips buldrer frem hos det amerikanske børseventyr Nvidia.

Nvidia-aktien bliver belønnet, efter investorer har fået indblik i udviklingen fra den amerikanske teknologimastodont. 

Investorer har holdt vejret med spænding, fordi regnskabet måske kan give et fingerpeg om, hvor længe børseventyret inden for kunstig intelligens-aktier kan fortsætte. Nvidias regnskabet ventes derfor at kunne påvirke stemningen på markedet den kommende tid.

Nvidia-aktien er steget op mod 240 pct. i løbet af de seneste 12 måneder, men faldt tilbage op til regnskabet.

Nvidia slår forventningerne, når man ser på reaktionen i det amerikanske eftermarked, der er en form for uofficiel børshandel uden for børsens åbningstid.

Her stiger aktien op mod 6 pct. i selskabet, der har specialiseret sig inden for computerchips, der er velegnet til udbredelsen af kunstig intelligens - det vil sige teknologi, der efterligner menneskelig intelligens ved at træffe beslutninger, løse problemer og lære af data.

Nvidia landede en omsætning på 22,1 mia. dollar, hvilket er mere end de 20,4 mia. dollar, som analytikerne havde forventet, viser Bloomberg-data. Det er en stigning fra tredje kvartal, hvor omsætningen landede på 18,1 mia. dollar.

Nvidia landede en indtjening på 5,15 dollar pr. aktie, hvilket er mere end en indtjening på 4,64 dollar pr. aktie, som analytikerne havde regnet med. Indtjeningen per aktie lød på 4 dollar pr. aktie i tredje kvartal.

Nvidia har en markedsværdi på næsten 1.700 mia. dollar. Det gør selskabet til det sjette mest værdifulde målt på markedsværdi.

Læs også: 'De har en næsten pletfri track-record'

Læs også: Økonom om regnskab fra chipgigant: Dette vil investorerne holde øje med