Henter kommentarer

Nvidia brager i vejret på overrumplende optimistisk guidance


 
Hvad er value-aktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Aktien i chipkæmpen Nvidia drøner i vejret i det amerikanske eftermarked onsdag med 22,8 pct., da koncernen med en stærk salgsprognose for andet kvartal drøner forbi forventningerne.

Nvidia regner med at sælge for 11 mia. dollar i perioden, mens der på forhånd blandt analytikerne var ventet et noget mere afdæmpet salg ifølge Bloomberg News på 7,18 mia. dollar.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

Chipproducenten, der gennem 2023 er blevet løftet markant på grund af sin eksponering mod kunstig intelligens, AI, regner samtidig med en justeret bruttomargin på 69,5-70,5 pct., mens Wall Street forinden blot havde spået 66,9 pct.

- Computerbranchen gennemgår to transitioner på samme tid. Accelereret computing og generativ AI. En billion dollar installeret datacenter-infrastruktur vil skifte fra generelle formål til accelereret computing, da virksomheder ræser afsted for at anvende generativ AI i ethvert produkt, service eller forretningsproces, udtaler Jensen Huang, topchef i Nvidia, i regnskabet.

Læs også: 2023's vinderaktier spås stort potentiale

Nvidia registrerede ellers i sit første kvartal et fald i omsætningen på 13 pct. til 7,19 mia. dollar, men det var mod mere moderate ventede 6,52 mia. dollar. I forhold til fjerde kvartal var der imidlertid også tale om en stigning på 19 pct. fra 6,05 mia. dollar.

I første kvartal gik salget til datacentre ellers frem med 14 pct. til 4,28 mia. dollar mod ventede 3,91 mia. dollar, men indtægterne fra salg af chips til gaming dykkede omvendt med 38 pct. til 2,24 mia. dollar, mens 1,98 mia. dollar dog var buddet fra analytikerkorpset.

Bruttomarginen blev på 66,8 pct. mod 67,1 pct. i et år før og sammenlignet med konsensus på 66,6 pct.

På baggrund af driftsomkostninger på 1,75 mia. dollar, en stigning på 9 pct., endte Nvidias driftsoverskud i 3,05 mia. dollar, hvor kun 2,57 mia. dollar var ventet på Wall Street.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,09 dollar, sammenlignet med 1,39 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 0,92 dollar, ifølge Bloomberg News.

I forvejen var aktien i Nvidia inden regnskabet onsdag steget med 109 pct. i 2023 og på den baggrund blevet 400 mia. dollar mere værd siden årsskiftet.

.\˙ MarketWire