Henter kommentarer

Nvidia i rekord inden tirsdagens regnskab


 

Tirsdag aften, efter markedets lukning, lægger chipkæmpen Nvidia sit regnskab for tredje kvartal frem, og i tilløbet til den begivenhed, formentlig ugens største på det amerikanske aktiemarked, steg aktien mandag med 2,3 pct. til ny rekord i 504,09 dollar.

Aktien er dermed steget med næsten 250 pct. siden årets start, da investorerne har kastet sig over Nvidia, fordi koncernen er førende inden for udvikling og produktion af mikrochip til servere, som arbejder med kunstig intelligens.

Nvidia leverede efter sit andet kvartal meget stærke regnskabstal, som over hele linjen trumfede forventningerne på Wall Street.

Tallene vidnede om en fordobling af salget i andet kvartal til 13,51 mia. dollar og en prognose for tredje kvartal om indtægter på 16 mia. dollar, som langt overgik markedets forventninger. Med 28 pct.

Læs også: Dansk lydselskab genoptager aktietilbagekøb

Det har løftet forventningerne hos investorerne, og tallene for tredje kvartal vil formentlig samtidig give et vigtigt indblik i salget ind i 2024.

»Der er en underliggende antagelse om, at Nvidia har total dominans på markedet... så alt, der påvirker den opfattelse, enten på grund af virksomhedens præstation eller på grund af risici for visse markeder, vil dæmpe entusiasmen,« siger analytiker i Capital.com, Kyle Rodda, til Reuters.

Udfordringen for Nvidia er dog, at den amerikanske regering har lagt begrænsninger på salget af de mest avancerede chips til Kina, herunder også halvlederprodukter, der specifikt har været udviklet af Nvidia til det kinesiske marked. Det har tidligere været fremme, at ordrer for 5 mia. dollar til levering i 2024 på den baggrund er i fare.

Nvidias markedsværdi nærmer sig nu 1250 mia. dollar.

Læs også: Grønne aktier har fået hug – men storbank kaster ikke håndklædet i ringen

Læs også: Dansk biotekselskab får købsanbefaling - svensk bank ser pænt kurspotentiale

.\˙ MarketWire