Henter kommentarer

Ny bank er nu landets næstmest værdifulde


Ringkjøbing Landbobank er nu landets næstmest værdifulde bank.

Jyske Bank er målt på markedsværdi ikke længere landets største bank efter Danske Bank. Det skriver Finanswatch. For da børsen lukkede torsdag overhalede den vestjyske bank med base i Ringkjøbing lige præcis Jyske Bank målt på markedsværdi.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien pro anno for bankerne i OMX CPH Banks GI-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

De to jyske banker ligger dog nærmest side om side, når det kommer til markedsværdi. Ringkjøbing Landbobank har fredag ved middagstid en markedsværdi på 14,1 mia. kr., mens Jyske Bank har en markedsværdi på 13,8 mia. kr.

De er dog begge langt fra Danske Bank, der har en markedsværdi på 73,1 mia. kr.

At Ringkjøbing Landbobank har overtaget andenplads fortæller indirekte også historien om nedturen for Jyske Bank-aktien. Eksempelvis er aktiekurs faldet så meget, at den samlede koncern er mindre værd end forretningen inden for realkredit. Det førte ifølge en analyse fra Danske Bank til forslaget om, at Jyske Bank burde frasælge sin forretning inden for realkredit. Det kan du læse mere om her.

Euroinvestor har tidligere skrevet om situationen blandt de danske banker. Det kan du læse mere om her i 'Bunkebryllup på vej blandt danske banker - det skal du holde øje med'.

Læs også: Danske Bank: Danske aktier har en række mangler - det kan ramme investorerne

Læs også: Ugens aktie: Novo Nordisk - 'Denne evne er et trumfkort'