Henter kommentarer

Ny film om opgøret på Wall Street flopper stort


 

Komediedramaet 'Dumb Money', som handler om virakken, der opstod omkring GameStop-aktien i januar 2021, har skuffet fælt i de amerikanske biografer.

Det skriver Bloomberg News, der tilføjer, at filmen dermed ikke har formået at antænde en så massiv bevægelse, som den skildrer.

Filmen fik premiere for to uger siden, og der er solgt billetter for »skuffende« 3,5 mio. dollar. 

Til sammenligning har den animerede børnefilm, 'PAW Patrol: The Mighty Movie', om de modige Paw Patrol-hunde solgt billetter for 23 mio. dollar siden premieren i slutningen af september.

'Dumb Money' er bygget på fortællinger fra Ben Mezrichs bog 'The Antisocial Network' og gengiver det finansielle oprør i GameStop, da små private investorer i samlet flok gjorde livet surt for store Wall Street-spillere.

GameStop kæmpede med at tjene penge frem mod 2021, og investorer var overbevist om, at selskabet ville bukke under. Flere hedgefonde satsede derfor i stor stil på, at GameStop-aktien ville falde i kurs. Når den faldt, ville hedgefondene tjene penge.

Se listen: 19 finansfilm du bør se

Det skulle få vidtrækkende konsekvenser. Under coronanedlukningerne i 2020 og 2021 fandt private investorer fælles fodslag i sociale internetfora. Under slagord som 'diamond hands', 'hold the line' og 'to the moon' købte de massivt op i GameStop-aktien.

Det tvang store respekterede Wall Street-navne ud i et scenario, som de ikke havde forventet: Et short squeeze.

Det er et fænomen, hvor en meget shortet aktie stiger så kraftigt, at dem, der har satset på kursfald, må opgive deres sats. Når det sker, bidrager shorterne til, at det shortede værdipapir stiger endnu mere.

På rollelisten finder man blandt andet Sebastian Stan, Paul Dano, Seth Rogen og Shailene Woodley.

Læs også: Amerikansk storbank tror dansk folkeaktie kan næsten fordobles

Læs også: Bilfirma med dansker i spidsen rejser 1 mia. fra hemmelig investor