Henter kommentarer

| Opdateret

Ny udvikling i Bavarian Nordic: 'Måske en anelse i den høje ende'


Bavarian Nordic har givet en mellemstor rabat til investorerne, der har købt nye aktier i vaccineselskabet.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar om det danske C25-selskab tirsdag morgen.

»5 pct. er en mellemstor rabat, men ikke et usædvanlig stort afslag. Det ligger indenfor rammerne af det normale. Måske en anelse i den høje ende,« vurderer han.

Læs også: Bavarian sælger 7 millioner nye aktier

Bavarian Nordic har solgt ca. 7 mio. aktier i  en kapitalrejsning, hvor selskabet har udstedt nye aktier til investorer, der er gået med til at finansiere Bavarian Nordics vækstplaner.

Bavarian Nordic har netop købt vacciner og forskningspipeline for samlet op til 380 mio. dollar. Af dem skulle 270 mio. dollar hentes af investorer, der var parate til at købe Bavarian Nordic-aktier.

»Investorerne vil formentlig synes godt om, at Bavarian Nordic nu formentlig ikke skal hente yderligere kapital i 2023,« vurderer Per Hansen og fortsætter:

Læs også: Internettets skaber tordner mod populær investering: Den er farlig

»Aktien vil formentlig fra morgenstunden falde lidt tilbage fra gårsdagens lukkekurs og ned imod udstedelsesprisen, men næppe helt derned. Det skyldes forventning om fuld finansiering, og at der til kursen på 233 var en større efterspørgsel end udbud.«

Bavarian Nordic har i alt udstedt 7.046.839 aktier til kurs 233. Det svarer til 9,96 pct. af aktiekapitalen, bemærker Sydbank.

Pengene skal ifølge Bavarian Nordic selv bruges til nedenstående:

- »To omsætningsgenererende vacciner mod kolera og tyfus, som gør Bavarian Nordic til en ledende global aktør inden for rejsevacciner,« skriver Bavarian Nordic i forbindelse med emisionen:

- »Udvidet udviklingspipeline med en senfase-vaccinekandidat mod Chikungunya, som rummer et signifikant markedspotentiale på et område med et stort udækket medicinsk behov«

- »Udvidet produktionskapacitet og øget fleksibilitet med produktionsfacilitet i Schweiz samt tilfører forskningskompetencer via facilitet i San Diego, CA, USA«

Emissionen sikrer Bavarian Nordic 1,462 mio. kr.

De nye aktier er udstedt til en kurs, der svarer til et afslag på næsten 5 pct. i forhold til lukkekursen mandag 20. februar. Mandag lukkede Bavarian Nordic-aktien i kurs 245 kr.

Læs også: Dansk nøgletal fortsætter frem – men det synger på sidste vers, mener økonom

Læs også: Storbank ser kæmpe kurspotentiale i 2 energiaktier