Nykredit-ejer har råd til at presse konkurrenterne


Forenet Kredit, som ejer Nykredit og Totalkredit, tjener så mange penge, at foreningen i 2020 har råd til at betale flere "kundekroner", altså give rabatter, til boligkunderne, og dermed kan Nykredit lægge pres på realkreditkonkurrenterne.

Det skriver Finans.

- Hvis de hæver rabatten, må Danske Bank og Nordea overveje at følge med og sænke bidragssatsen i deres realkreditinstitutter, vurderer Per Grønborg, bankanalytiker i investeringsbanken SEB, til Finans.

Forenet Kredit vil i år modtage 2,85 mia. kr. i udbytte fra Nykredit, og dermed vil foreningens kapitalberedskab vokse til 10 mia. kr. - to år før foreningens mål.

Dermed har foreningen også 0,5 mia. kr. mere end det beredskab, som Finanstilsynet kræver, og de penge kan bruges til at gøre lånene billigere for boligejerne. Benyttes hele beløbet, vil stigningen i rabatten i form af kundekroner være på 600 kr. til 2100 kr. per lånte 1 mio. kr.

Formand for foreningen, Nina Smith, vil dog foreslå, at repræsentantskabet lægger pengene til side for at beskytte kunderabatten flere år frem.

Link til original artikel (abonnement): https://finans.dk/finans2/ECE11949169/fyldt-pengekasse-kan-give-nykredits-boligejere-nye-milliardrabatter/

/ritzau/FINANS