Nykredit suspenderer forventninger og vil udskyde udbytte


Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Nykredit-koncernen har besluttet sig for at suspendere sine forventninger til 2020. Samtidig er det planen at foreslå en udskydelse af det planlagte udbytte. Desuden vil 800.000 boligejere, der er kunder i Totalkredit, få forlænget det nuværende rabatniveau, i form af tilbagebetalte "Kundekroner", gennem 2020 og 2021.

Det fremgår af en meddelelse mandag aften fra Nykredit.

- Den aktuelle situation med det globale udbrud af COVID-19 er uden fortilfælde, og konsekvenserne i indeværende år for dansk økonomi og de finansielle markeder er derfor meget vanskelige at forudse. På den baggrund suspenderes de finansielle forventninger for regnskabsåret 2020, hedder det.

Nykredit oplyser dog, at der ventes "en negativ resultateffekt" gennem en stigning i nedskrivningerne og lavere handels- og beholdningsindtægter, selv om Nykredit har haft en positiv udvikling i driften og balancen i første kvartal med vækst i kundeantallet og i udlånet.

- Nykredit har en gruppe stærke, danske ejere i ryggen – anført af Forenet Kredit. Vi har afstemt med ejerkredsen, at vi for nuværende fastholder den kapital, der er tiltænkt udbytte, i virksomheden. Ikke fordi vi mangler kapital. Nykredit er meget velpolstret. Men fordi der ikke må herske den mindste tvivl om, at Nykredit står stærkt og er fuldt dedikeret til at løfte sit samfundsansvar og hjælpe så mange familier og virksomheder som muligt gennem den kommende tid, udtaler koncernchef Michael Rasmussen i meddelelsen.

/ritzau/FINANS