Henter kommentarer

Økonom: Forvent højere benzinpriser


Danskerne kan godt forberede sig på, at benzinpriserne i et stykke tid skal være høje. 

Sådan lyder vurderingen fra investeringsøkonom Per Hansen, efter at prisen for den europæiske brent olie tirsdag er kravlet over 95 dollar tønden

Det er det højeste niveau for olieprisen i 10 måneder, skriver finansmediet Bloomberg. 

Per Hansen tror dog ikke, at vi kommer helt op i niveauet fra coronakrisen: 

»Forbrugerne skal vænne sig til benzinpriser noget over 15 kr. men et gensyn med tæt på 20 kr. per liter benzin er ikke realistisk,« skriver Per Hansen i en kommentar. 

Læs også: 5 mulige vinderaktier: Sådan vil aktiechefen investere 100.000 kroner lige nu

Han uddyber og vurderer, at en oliepris på 100 dollar tønden er realistisk: 

»Der er her og nu ikke udsigt til at oliepriserne stiger meget yderligere, men 100 USD per tønde kan ses og mærkes. Det er for forbrugerne realistisk, at den prisgrænse vil blive nået og testet, men næppe særlig meget mere. Det skyldes, at stigende priser er efterspørgselsdestruerende og vil være med til at (re) balancere markedet igen,« skriver Per Hansen i en kommentar. 

Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. Og ifølge storbanken Nordea, er det ikke just gode nyheder at olieprisen bliver ved med, at krybe op ad: 

»Den stigende oliepris er en anelse bekymrende, da det risikerer at presse virksomhedernes profitmarginer gennem højere omkostninger, samtidig med at prisstigningerne sandsynligvis vil lede til stigende forbrugerpriser,« skriver Nordea i sin morgenbriefing. 

Den stigende oliepris skyldes ifølge investeringsøkonomen blandt andet, at Saudi-Arabien og Rusland har reduceret deres eksport af olie, for at drive prisen op. Samtidig har der været en stabil efterspørgsel på grund af den høje beskæftigelse, påpeger Per Hansen. 

Læs også: Danske Bank: Vi har kurs mod drømmescenariet

Læs også: Storbank: Denne indikator peger på, at aktierne er på vej op