Henter kommentarer

Økonom: Nye tal er 'en lille milepæl' for Europas største økonomi


For første gang i 10 måneder indikerer friske PMI-tal positive vinde over den tyske økonomi. 

Det viser nye PMI-tal for den tyske økonomi som lander på 50,5 og som er offentliggjort tirsdag formiddag. 

PMI-tallet er et mål for, hvordan økonomer og virksomheder ser på den aktuelle økonomiske situation og bruges som en indikation på, hvordan man forventer økonomien kommer til at se ud i fremtiden. Et PMI-tal under 50 angiver et fald i den økonomiske aktivitet, men et tal over 50 indikerer en stigende økonomisk aktivitet.

Med et tal på over 50 er der derfor tale om en positiv melding, lyder det fra cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen: 

»Tallet indikerer fremgang i økonomien og selvom man skal have fundet luppen frem for at kunne se det, så er det en lille milepæl for tysk økonomi,« skriver han i en kommentar. 

Læs også: Finanshus barberer halvdelen af kæmpe dansk akties kursmål

Han vurderer at tallene er positive for europæisk økonomi og at det får renterne og euroen til at stige en smule - men også at det kan få betydning for en kommende rentesænkning fra ECB. 

»Det er også godt nyt for dansk økonomi og den store underskov af danske virksomheder, der lever af at eksportere til Tyskland og resten af Europa. Omvendt kan det være en lille negativ overraskelse for de boligejere, der sidder og venter på en lavere rente,« lyder det fra Søren Kristensen der tilføjer: 

»For selvom Den Europæiske Centralbank (ECB) med stor tydelighed vist, at de gerne vil sætte renten ned i juni, så er det langtfra mejslet i sten. En fornyet fremgang i økonomien kan afspore den rentenedsættelse.«

Sydbank vurderer dog umiddelbart ikke, at de positive tal er nok til at »afspore« rentenedsættelser. 

Læs også: Storbank om mastodonter: Dampen er ved at gå ud

Læs også: Tesla-aktien er blevet slagtet - den kan om nogle timer blive kastet ud i stort udsving