Henter kommentarer

Økonom om regnskab fra chipgigant: Dette vil investorerne holde øje med


Onsdag efter børsluk i USA lander ugens helt store amerikanske regnskab, da chipgiganten Nvidia præsenterer nye tal for 4. kvartal. 

Og ifølge investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, er spørgsmålet ikke, om Nvidia vil levere et »monsterresultat«. 

Læs også: Strateg: 3 ting er værd at holde øje med i dagens børshandel

I stedet er det noget andet, investorerne vil holde øje med, vurderer han: 

»Jeg tror investorerne fokuserer på om væksten kan holde farten. Kan væksten holde farten oppe, er der på trods af en kurseksplosion ikke noget til hinder for at aktien stiger yderligere,« skriver Per Hansen i en kommentar. 

Nvidia har været en af det seneste års helt store aktievindere, da selskabet har fået massiv medvind af interessen for kunstig intelligens. Her spiller Nvidia en vigtig rolle, da selskabet producerer chip til udviklingen af kunstig intelligens. Samtidig har selskabet en ledende og dominerende position på markedet. 

Investorer i Nvidia har såeledes set aktien stige med knap 240 pct. det seneste år. 

Forud for regnskabet forventer markedet, at Nvidia har en omsætning på 20,4 mia. dollar i 4. kvartal med en bruttomargin på 75,4 pct. Det viser analytikerestimater fra Bloomberg. 

Læs også: Kunsten er at udvælge de rigtige aktier, siger strateg. Her er hans egen top 3

Det vil resultere i et driftsresultat (EBIT) på omkring 12,2 mia. dollar vurderer analytikerne. Det vil bringe indtjeningen per aktie op på 4,56 dollar per aktie. 

Hvis det lykkedes at ramme forventningerne til omsætningen, vil der være tale om mere end en tredobling på et år, påpeger Per Hansen. Samtidig er indtjeningen fulgt med: 

»Aktien er steget ekstremt meget, men indtjeningsforventningerne er fulgt med. Reelt er aktien ikke blevet meget dyrere,« bemærker Per Hansen. 

Det har gjort Nvidia til et af de absolut største børsnoterede selskaber i verden, hvor selskabet i øjeblikket ligger på en fjerdeplads. 

»Nvidia er ikke kun stor, men gigantisk stor. Aktuelt er Nvidia placeret skulder ved skulder med Amazon og Google, kun overgået af Microsoft og Apple,« skriver Per Hansen i en kommentar og tilføjer: 

»Er store forventningerne til kunstig intelligens ved at være kunstigt høje? På onsdag efter amerikansk markedslukning ved vi lidt mere.«

Læs også: Nye tal: Så meget betyder medicinalsektoren for dansk økonomi

Læs også: Dansk IT-selskab ser vækst i 2024 og bedre indtjening