Henter kommentarer

Ørsted-aktien sendt ud i brutal nedtur – det mener analytikerne om energiaktien

Foto: Phil Noble
Vis mere

Der gemmer sig et større kurspotentiale i den danske energikæmpe Ørsted.

Det mener i hvert fald analytikerne hos den svenske storbank SEB. Det kan du læse mere om her.

Vi taler om aktien i et dansk selskab, der er blevet et sandt børseventyr, efter man har gennemgået en transformation fra sort olieselskab til grøn mastodont. Selskabet blev børsnoteret i sommeren 2016, dengang det stadig hed Dong – en forkortelse for Dansk Olie og Naturgas. I dag kan Ørsted bryste sig af, at man hører til i gruppen af grønne selskaber.

Læs også: Frygter markant ændring på aktiemarkedet – disse aktier kan blive ramt

Ser man på aktiekursens udvikling i 2021, så efterlader det imidlertid meget at håbe for Ørsted-investorerne. Siden årets begyndelse er energiaktien faldet næsten 30 pct. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Ørsted-aktien, så er de splittede omkring udsigterne for energimastodonten.

Der er ifølge Bloomberg 31 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 14 en købsanbefaling, 10 analytikere har en hold-anbefaling, mens 7 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: C25-direktør sælger aktier for 4,45 mio. kr.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 15 pct. De vurderer, at Ørsted-aktien kan bevæge sig imod 1005 kroner.

Den, der er mest positiv over for Ørsted-aktien, er finanshuset Wells Fargo, der har en købsanbefaling og et kursmål på 1330 kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Danske Bank, der har en købs-anbefaling samt er kursmål på 1220 kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Credit Suisse, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 590 kroner.

Ørsted har en forventet P/E-værdi på 33. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Læs også: Ørsted ramt på indtjeningen – dette belaster regnskabet

Læs også: Ørsted sælger 50 pct. af vindprojekt for milliardbeløb