Henter kommentarer

Ørsted-boss afviser investorernes store skræk: Det har vi ingen planer om


Ørsted har smidt en stor bombe i nat, og i efterdønningerne har især ét spørgsmål meldt sig hos investorerne.

Nemlig: Skal selskabet ud med raslebøssen og hente penge i markedet?

Men det har Ørsted på nuværende tidspunkt ingen planer om, forklarer Ørsteds administrerende direktør Mads Nipper, på et investorkald onsdag eftermiddag:

»Vi har ingen aktive planer om at rejse kapital, og ingen planer om at afvige fra vores udbyttepolitik,« svarer direktøren på et spørgsmål herom.

Læs også: Grønt dansk selskab straffes af investorerne

Tilgengæld kan Ørsted blive nødt til at trække sig fra flere projekter. Det vender vi tilbage til.

Ørsteds pengepung har nemlig taget et hårdt slag, efter selskabet dags dato har nedskrevet deres projekter med 28,4 mia. kr. Samtidig regner selskabet med, at man betale yderligere et sted mellem 8 og 11 mia. kr. i bøde, fordi Ørsted dropper to projekter i USA.

Og netop de svimlende beløb får investorer til at tvivle på, om Ørsted har penge nok, eller om de skal ud og hente penge i markedet. Hvis der for eksempel skal udstedes nye aktier for at Ørsted kan få penge i kassen, så kan det risikere at udvande de eksisterende aktionærer i en eller anden grad.

Men Mads Nipper forsikrer, at Ørsteds udbyttepolitik ikke er i fare for nuværende, og selskabet har heller ikke planer om at finde penge i markedet som det ser ud lige nu.

Læs også: Ørsted får voldsomme kursklø – sådan gør aktiechefen nu

Direktøren peger samtidig på, at Ørsted er begyndt at lave en spareplan, og den vil man fremlægge inden selskabet afgiver regnskab for fjerde kvartal. Da vil man give investorerne et bedre overblik over Ørsteds finansielle situation i fremtiden, lyder det.

Ørsted har natten til onsdag meddelt, at man dropper havvindprojekterne Ocean Wind 1 og 2 ud for New Jerseys kyst i USA. På investorkaldet lyder det fra direktøren, at man kan være nødsaget til at skrinlægge flere projekter.

Det gælder blandt andet projektet Skipjack i Maryland og Delaware. Det vil Ørsted enten droppe eller afsøge alternativer, hvis projektet ikke bliver mere lukrativt i den nærmeste fremtid, forklarer Mads Nipper.

Ørsted forventer at tage en endelig beslutning om, hvad der skal ske med de enkelte projekter, inden man fremlægger regnskab for fjerde kvartal.

Læs også: Ørsted-direktør: Ingen planer om aktiesalg men ved at kreditvurdering er under pres

Læs også: Amerikansk toppolitiker langer ud efter Ørsted: 'Skandaløst'