Henter kommentarer

Ørsted indgår aftale om stort havvindprojekt


Energigiganten Ørsted har underskrevet en hensigtserklæring om at etablere et 1,6 GW havvindprojekt ud for kysten i Korea

Det skriver energiselskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Havvindprojektet skal være en del af en større etablering af havvindindustri i regionen, Incheon Metropolitan City i Korea.

Her vil Incheon yde administrativ støtte, øge kendskabet til og viden om projektet lokalt og etablere politikker og infrastruktur for havvind, mens »Ørsted vil trække på sine mere end 30 års erfaring og udvikle sine projekter til en skabelon, der kan være til gensidig gavn for de lokale beboere, virksomheder og leverandører,« fremgår det af meddelelsen.

Til aftalen udtaler Thomas Thune Andersen, der er bestyrelsesleder for Ørsted:

»Ørsted kommer til at arbejde tæt sammen med Incheon om at lancere en ny havvindindustri og sætte skub i den økonomiske udvikling i regionen. Vi har i løbet af de sidste ti år opbygget en stor erfaring med at samarbejde med koreanske leverandører i vores globale portefølje. Vi vil bygge videre på denne arv med vores Incheon-projekt, der vil bane vejen for en sund og velfungerende havvindindustri ved at producere stabil vedvarende energi, tiltrække langsigtede investeringer og skabe arbejdspladser.«

Næste skridt i projektet for Ørsted er miljøvurderinger, forundersøgelser og forberedelse på at deltage i Koreas årlige vindauktion til fast pris.

Hvis projektet gennemføres som planlagt, vil det stå færdigt i begyndelsen af 2030’erne.

Læs også: Stort aktieindeks slår rekord: Højeste niveau siden 1989 

Læs også: 'Markedet har ændret sig markant': Disse obligationer er mest populære