Henter kommentarer

| Opdateret

Ørsted lander højeste driftsresultat nogensinde


Ørsted landede et nettoresultat på 15 mia. kr. for 2022.

Selskabet nåede samtidig sit højeste driftsresultat  nogensinde. Det fremgår af årsregnskabet fra Ørsted.

»I et år med usædvanlige markedsvilkår, ikke mindst de meget volatile energipriser og en markant stigning i inflationen, er vi glade for at have opnået et rekordhøjt driftsresultat for 2022,« lyder det i en kommentar fra topchef Mads Nipper.

Læs også: Ørsted sender udbyttemilliarder til investorerne

Noget af spændingen var på forhånd taget ud af regnskabet, fordi den danske energimastodont i januar fremlagde sit foreløbige driftsresultat og prognosen for 2023. Investorerne sendte dengang Ørsted-aktien ned med 8,7 pct.

Nettoresultatet for 2022 udgjorde 15 mia. kr., mens afkastet af den investeret kapital (ROCE) lander på 17 pct., oplyser C25-selskabet. Det skal ses i lyset af, at analytikerne, ifølge Marketwire havde forventet, at Ørsted ville lande et resultat på 18.6 mia. kr.

Ørsteds driftsresultat (EBITDA) for 2022 ender på 32,1 mia. kr, mens analytikerne ifølge Bloomberg-data havde forventet 31,79 mia. kr

I 2023 forventer Ørsted, at driftsresultatet - eksklusiv nye partnerskabsaftaler - vil lande i samme niveau som for 2022.

Ørsted forventer med andre ord en driftsindtjening i spændet 20-23 mia. kr. samt bruttoinvesteringer i spændet 50-54 mia. kr.

Læs også: Pengegave på vej til Novo Nordisk aktionærer

Læs også: Novo Nordisk forventer vildt 2023