Henter kommentarer

Ørsted ramt af voldsom forandring: 'Det er en øjenåbner'


Det er blevet langt dyrere for Ørsted at udvikle og drive havvindmølleparker end tidligere.

Det påpeger Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, over for Finans.  Det sker, efter Ørsted i sit regnskab for tredje kvartal har gjort det klart, at man er så presset af stigende renter og pres på værdikæden, at den danske energimastodont må droppe store vindmølleprojekter.

Han medgiver, at det vil påvirke private investorers opfattelse af Ørsted.

»Det gør det faktisk, tror jeg. For det her er endnu en øjenåbner, der viser, at det, vi troede, det kostede at bygge vedvarende energi for tre-fire år siden, det gør det ikke længere. Den grønne omstilling bliver dyrere, og det kommer til at koste dig penge, og det kommer til at koste mig penge. Det gør jo ultimativt, at politikerne skal revurdere, hvordan staten skal støtte, når vi har vindmølleproducenter, der ikke kan tjene penge,« udtaler Jacob Pedersen til mediet.

Læs også: Danske Bank om aktietruslen: Det skal du gøre nu

Aktiechef Michael Friis Jørgensen fra HC Andersen Capital er enig i, at udmeldingen fra Ørsted får større betydning. 

Det skyldes, at Ørsted har samtidig udskudt at sætte ord på de mulige konsekvenser for den langsigtede strategiske ambition og de finansielle mål.

»Det er simpelthen så svært at finde ud af, hvad ørsted-aktien skal være værd fremadrettet, og det er i orden, at man som investor ikke ved det, for Ørsted ved det heller ikke selv,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

Det kan du læse mere om i Aktiechef: Det er usikkert, hvad Ørsted-aktien er værd

Læs også: Ørsted-topchef: Vi er utrolig skuffede

Læs også: Kæmpe milliardunderskud til Ørsted – største underskud siden børsnotering