Henter kommentarer

Ørsted sikrer sig retten til stor opgave i Korea

(ARKIV) Ørsted havvindmøllepark Horns Rev 2 i Nordsøen ud for Esbjerg, den 12. april 2018. Der er pres på planerne for alt det, der skal ske i det åbne landskab. Konflikterne blomstrer, og de berørte skal inddrages meget mere, mener Teknologirådet. Det skriver Ritzau, fredag den 18. oktober 2019. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Ørsted havvindmøllepark Horns Rev 2 i Nordsøen ud for Esbjerg, den 12. april 2018. Der er pres på planerne for alt det, der skal ske i det åbne landskab. Konflikterne blomstrer, og de berørte skal inddrages meget mere, mener Teknologirådet. Det skriver Ritzau, fredag den 18. oktober 2019. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

Vindmølleselskabet Ørsted har sikret sig retten til at et stort havvindprojekt i Korea.

Det fremgår af en meddelelse fra det danske C25-selskab.

Retten til projektet, der omfatter at udvikle 1,6 GW havvind ved Incheons kyst, er sket gennem tildelingen af en såkaldt 'Electricity Business License' af Koreas ministerium for handel, industri og energi.

Ifølge Ørsted vil havvindprojektet være det største i Korea. 

»Vi er glade for at have fået vores første ’Electricity Business License’ i Korea. Vi ser frem til at være med til at sætte skub i landets grønne energiomstilling og støtte Incheons ambitioner om at være et knudepunkt for vedvarende energi,« udtaler regionsdirektør i Ørsted for Asien og Stillehavsområdet, Per Mejnert Kristensen.

Projektet ventes at stå færdigt i starten af 2030.

Ørsted har haft et hårdt år, hvor aktiekursen er blevet sendt gevaldigt ned med mere end 50 pct. 

Kursfaldene tog for alvor fart i sommer, hvor Ørsted nedskrev for 5 milliarder og varslede yderligere nedskrivninger på op til 16 mia. kr.

Det skyldtes, at energimastodontens forretninger i USA var udfordret af højere priser på udstyr, forsyningsvanskeligheder og høje renter.

I oktober var der igen dårligt nyt, da selskabet fik afvist at få øget priserne på aktuelle havmølleprojekter i delstaten New York. Den dårlige nyhed sendte aktien ud i en børsnedtur, hvor investorerne sendte aktien ned med knap 10 pct.

Da selskabet så præsenterede sit regnskab for tredje kvartal i starten af november, stod det for alvor klart, hvor galt det er gået for selskabet, der blandt andet kunne berette om det største kvartalsunderskud siden børsnoteringen i 2016. Læs mere her.

Læs også: EU vender rundt: SAS får godkendt statsstøtte under corona

Læs også: Kæmpe medvind til obligationer – styrer mod bedste måned siden finanskrisen