Henter kommentarer

Ørsted udvider irsk portefølje


Den danske C25-gigant Ørsted er gået sammen med det irske selskab Terra Solar om at udvikle en portefølje på 400 MW solenergi i Irland.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse mandag formiddag.

De 400 MW kan forsyne mere end 90.000 irske husstande med grøn strøm, og med det nye partnerskab omfatter Ørsteds irske portefølje mere end 600 MW. 

Porteføljen ventes at være sat i drift inden 2030 og bidrage til Irlands regerings klimahandlingsplan, der blandt andet indkluderer et mål på 8 GW solenergi.

»Vi er glade for at kunne udvide vores eksisterende samarbejde med Terra Solar og sammen udvikle disse projekter, som vil bidrage til Ørsteds mål om at nå en global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land i 2030,« udtaler TJ Hunter, der er Senior Director og Ørsteds chef for Development & Operations i Storbritannien og Irland.

Ørsted har 378 MW landvind i drift i Irland i øjeblikket. 

Ørsted-aktien har været under hårdt pres og er den seneste måned bakket mere end 20 pct. Den kedelige udvikling skyldes, at selskabets projekter i USA er udfordret af højere priser på udstyr, forsyningsvanskeligheder og høje renter, hvilket har ført til nedskrivninger i milliardklassen.

Mandag formiddag stiger aktien knap 2 pct. og ligger dermed i front blandt de øvrige C25-aktier.