Henter kommentarer

Olieprisen stiger efter eskaleret konflikt


Olieprisen kravler op efter konflikten er eskaleret yderligere i Mellemøsten natten til fredag.

Prisen på den amerikanske WTI-olie er steget 2,2 pct. det seneste døgn og koster nu næsten 84 dollar pr. tønde. Nogenlunde samme stigning gælder den europæiske Brent-olie, der nu koster 88 dollar pr. tønde. 

Fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, lyder det, at det er helt naturligt, at prisen på det sorte guld nu bliver sendt op. Dog bemærker han, at der ikke er tale om en samlet større stigning.

»Olieprisen steg i sidste uge efter Irans angreb og er siden faldet tilbage igen. Olieprisen stiger godt nok her til morgen men ikke ”samlet set” til nye højder,« skriver han i en mail fredag morgen.

Læs også: Chefstrateg: Dette kan genstarte aktieopturen

 Kigger man på udviklingen i olieprisen den seneste uge, er der tale om et fald på 2,5 pct., når det drejer sig om Brent-olien. Tilbage i starten af året kunne man anskaffe sig en tønde af den europæiske olie for 77 dollar, og prisen har været helt oppe  i 90 dollar efterfølgende. 

Det skriver Nordea i sin morgenrapport fredag og tilføjer:

»I løbet af denne uge begyndte olieprisen imidlertid at falde, på en fornyet frygt for, at efterspørgslen måske alligevel ikke bliver så stærk som tidligere forventet. Det fik i går olieprisen til at handle ned omkring 86 dollar. Hen over natten er den dog steget tilbage mod de 90 dollar som konsekvens af de nye begivenheder i Mellemøsten.«

Det er en række internationale medier, der her til morgen skriver, at at Israel har indledt en militær operation mod Iran efter sidste weekends omfattende iranske drone- og missilangreb mod Israel.

I øjeblikket hersker der usikkerhed om, hvilken form for operation eller angreb der er tale om. The Guardian henviser til iranske medier, som har berettet om eksplosioner i Isfahan-provinsen fredag. Derudover skulle luftforsvarssystemer også have været aktiveret i flere iranske byer ligesom at flytrafikken i landet også skulle være påvirket.

Læs også: Trine vil lave hurtige penge ved hjælp af aktier - er det en god ide?

Læs også: