Henter kommentarer

Oligarkerne er jaget vildt - gigantisk yacht til 4000 millioner beslaglagt


 

De vestlige sanktioner står på tre ben, hvor de to første er udelukkelsen af de internationale betalingssystem SWIFT indefrysning af centralbankens valutareserve. Det tredje ben af sanktionerne går direkte i kødet på de russiske rigmænd, der har tætte forbindelser til Putin.

Ifølge flere medier, herunder britiske The Guardian, har sanktionerne fra EU gjort det muligt for tyske myndigheder at beslaglægge en gigantisk yacht, der ejet af den russiske milliardær Alisher Usmanov. Skibet bærer navnet Dilbar, og var til opgradering på et skibsvært i Hamburg, da de tyske myndigheder snuppede skibet.

Yachten skulle være 156 meter lang og have en værdi på 600 mio. dollar svarende til ca. 4000 millioner kroner - en af de største og dyreste private lystbåde i verden.

Hverken de tyske myndigheder eller repræsentanter for Alisher Usmanov har bekræftet eller kommenteret sagen.

The Guardian skriver, at Usmanov bestilte skibet i 2016, og at det har taget mere end 4 år at bygge.

På tidspunktet for lanceringen af skibet gik der tilsyneladende rygter om, at skibet også skulle have militære kapaciteter.

»Dilbar har de mest avancerede sikkerhedsteknologier af enhver superyacht i verden. Men de ting, du læser om, at skibet har et antiluftskyts missilforsvarssystem, er alt sammen nonsens,« udtalte CEO Peter Lürssen for skibsværktet. Det skriver The Guardian.

Læs også: Giganter sætter Rusland på pause

Læs også: Elbil-aktie styrtdykker - har store udfordringer