Henter kommentarer

Onsdagens aktier: Ambu og grønne aktier til tops i påskefest på børsen


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Med Ambu og en grøn due bestående af Vestas og Ørsted i front gik de danske aktier onsdag på påskeferie klædt helt i grønt.

Efter en lidt langsom start steg C25-indekset gradvist i løbet af dagen og endte med en solid stigning på 1,5 pct. til 1689,80.

Generelt har der til tider har været høj bølgegang og store udsving i løbet af første kvartal, hvor C25-indekset samlet er steget med 0,8 pct.

Aktierne er dog generelt dyre efter store stigninger i løbet af særligt anden halvdel af sidste år. Alligevel kan 2021 sagtens byde på et fint afkast, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Prisfastsættelsen er markant højere end historisk, men ikke af den grund nødvendigvis en forløber for negative aktieafkast. Fortsatte lavrente- og likviditetslykkepiller og massive finanspolitiske stimuli ligner et nødvendigt fundament for fortsat høje kursstigninger, men over det næste års tid må der ske en vis aftrapning, skriver han i en analyse.

Læs også: Kommentar: Opturens andet år - Positivt, men med større korrektioner

DSV SIKREDE ENDNU EN REKORD

Med fremme i C25-indekset onsdag var også DSV Panalpina, som igen sikrede sig en rekord med sin stigning på 2,6 pct. til 1244,50 kr.

DSV har fået løftet sit kursmål hos den britiske storbank HSBC til 1100 kr. fra 980 kr. Den neutrale anbefaling "hold" er samtidig gentaget ifølge data fra Bloomberg News.

Sent tirsdag løftede også Deutsche Bank sit kursmål for DSV - til 1330 kr. fra 1280 kr. Her er anbefalingen fortsat "køb".

VESTAS HENTER SEKS ORDRER - FLERE KAN VÆRE PÅ VEJ

Vindmølleproducenten Vestas var understøttet af seks ordrer på første kvartals sidste dag, hvor flere kan komme til efter markedets lukketid.

Mod afslutningen på de enkelte kvartaler kommer der således gerne flere ordrer, som skal nå at komme med i bøgerne.

De ordrer, der inden markedets lukning var offentliggjort havde en samlet kapacitet på 357 megawatt (MW).

Der er tale om to japanske ordrer på henholdsvis 43 MW og 42 MW, en irsk på 30 MW, en ordre til Spanien på 50 MW, en finsk ordre på 90 MW og en græsk ordre på 102 MW.

Vestas-aktien steg med 4,6 pct. til 1302 kr.

Læs også: Kommentar: Ideer og tommelfingerregler til nybegyndere på aktiemarkedet

Generelt var der rift om de grønne aktier i Europa, og herhjemme kunne det også aflæses på energiselskabet Ørsted.

Selskabet var desuden understøttet af, at det skal udvikle et af verdens største vedvarende brintanlæg med kobling til industriel efterspørgsel i Holland og Belgien.

Aktien steg med 2,6 pct. til 1024,50 kr.

Helt i toppen af C25-indekset steg Ambu-aktien med 6,1 pct. til 297,90 kr. uden selskabsspecifikke nyheder som umiddelbar forklaring.

UBS FORETRÆKKER TRYG OVER TOPDANMARK

Den schweiziske storbank UBS indledte dækning af aktierne i forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark, skrev PLX AI.

Tryg har fået den positive anbefaling "køb", mens Topdanmark-dækningen omvendt er indledt med den negative anbefaling "sælg".

Kursmålet for Tryg er fastsat til 162 kr., og Topdanmarks kursmål er 261 kr.

Tryg-aktien faldt 0,1 pct. til 149,60 kr. trods den positive anbefaling, og Topdanmark bakkede 0,8 pct. til 290,20 kr.

Læs også: Storbank udpeger 15 europæiske aktier med stort potentiale

Læs også: Cille er 22 år og investor: Disse aktier har jeg i kikkerten

/ritzau/FINANS