Henter kommentarer

Opkøb af Simcorp er gennemført


 

Det danske softwareselskab Simcorp er nu officielt blevet opkøbt af tyske Deutsche Börse.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

Her fremgår det, at opkøbet blev gennemført den 29. september, og at alle resterende aktionærer indenfor fire uger skal overdrage deres aktier til Deutsche Börse til den udbudte pris på 735 kr. per aktie.

Læs også: Simcorp-topchef efter entré i Deutsche Börse: Står endnu stærkere i konkurrencen

Simcorp er kendt for at levere softwareløsninger til den finansielle sektor, og Deutsche Börse er kendt som selskabet, der står bag aktiehandlen på børsen i Frankfurt.

Deutsche Börse ejer aktuelt 92,75 pct. af Simcorp-aktierne. 

I fondsbørsmeddelelsen fremgår det, at Deutsche Börse søger om afnotering af Simcorp, og den sidste handelsdag ventes af være 30. oktober. 

Tilbuddet fra Deutsche Börse om at købe Simcorp kom i slutningen af april, hvor bestyrelsen i Simcorp anbefalede investorerne at tage imod tilbuddet. 

Her bød den tyske børskæmpe den samlede pris på 29 mia. kr., hvilket svarer til 735 kr. per aktie, og dermed noget af en gevinst til aktionærerne, da en Simcorp-aktie dengang lå i kurs 529 kr.

Læs også: Netcompany med på gigantisk, 'transformerende' aftale: 'En meget vigtig milepæl'

Det fik aktiekursen til at stige med over 38 pct. på en enkelt handelsdag.

I slutningen af august godkendte myndighederne opkøbet, og den 20. september kunne Deutsche Börse meddele, at de havde anskaffet sig mere end 90 pct. af aktierne i Simcorp, hvilket gav det tyske børsselskab muligheden for at tvangsindløse resten af aktierne, og derefter afnotere det danske it-selskab fra børsen i København.

Læs også: Privatøkonomisk ekspert til boligejerne: Træk lige vejret – I er sluppet billigt

Læs også: Danske Bank advarer: Nogle aktier er steget for kraftigt