Henter kommentarer

Penneo-top peger på formandskandidat


Her ses ansatte hos Penneo.
Her ses ansatte hos Penneo. Foto: Penneo
Vis mere

Det danske First North-selskab Penneo har fundet en kandidat til formandsposten.

Penneos bestyrelse har indstillet Christian Sagild til bestyrelsen på generalforsamlingen den 28. april 2021. Christian Sagild sidder i øjeblikket i medicoselskabet Ambu og bryggeriet Royal Unibrew, ligesom han er formand for Nordic Solar Energy. Den 16. marts 2021 udtræder han af Danske Banks bestyrelse.

»Jeg har længe fulgt Penneo både som tilfreds kunde og som investor siden børsnoteringen i juni 2020. Jeg er derfor meget stolt og beæret over at blive indstillet til at blive en del af netop Penneo. Jeg vil sammen med den øvrige bestyrelse være med til at sikre, at Penneos fokuserede internationale vækstrejse fortsætter,« lyder det i en kommentar fra Christian Sagild.

Her ses Christian Sagild Vis mere

Selskabet har en vækstambition, der hviler på to ben. Det ene handler om at forstærke Penneos tilstedeværelse på de eksisterende forretningsområder især inden for revisionsbranchen »ved at udvikle produkter, der kan integreres i kundernes identitetsorienterede arbejdsgange og skabe merværdi,« lyder det i en meddelse fra virksomheden. Penneo håber samtidig på at kunne udvide forretningen i Europa via nuværende store internationale revisionskunder og ved at udnytte det, som man betegner som en »stigende efterspørgsel efter digitale identitets- og sikkerhedsløsninger.«

Penneos nuværende formand, Morten Elk, vil fortsætte som bestyrelsesmedlem, hvis alt falder på plads. Han forklarer skiftet således:

»Mit daglige job som CEO i SimpleSite er blevet så tidskrævende, at det ikke længere harmonerer med posten som formand for Penneo og den tid, det kræver at tage Penneo gennem den næste fase i ekspansionsprocessen. Jeg ser dog frem til fortsat at kunne bidrage i min nye rolle i bestyrelsen, hvis jeg bliver genvalgt,«

Christian Sagild var adm. direktør i Topdanmark indtil 2017. Penneo offentliggør årsregnskab den 25. marts 2021.