Henter kommentarer

Pensionsgigant advarer: Det vil gøre ondt på aktierne – det bør du gøre nu


Selvom der har været medvind på aktiemarkederne de første tre måneder i år, så er det ikke længere sikkert, at vi sniger os uden om en recession.

Og det vil komme til at gøre ondt på aktierne. Sådan lyder forventningen fra aktiechef i pensionsgiganten Sampension, Philip Jagd, Han har derfor en klar opfordring:

»Hvis recessionen kommer, vil det gøre ondt på aktier, fordi specielt amerikanske og danske aktier er blevet temmelig højt prissat igen. På den baggrund er det som privatinvestor en god idé at overveje at holde en lidt større kontantandel end vanligt,« siger Philip Jagd.

Læs også: Aktiestrateg: Det her er typisk et virkelig godt tegn

Han påpeger, at der er en »pænt stor risiko for« at vi styrer ind i en recession, selvom det for nuværende tyder på en blød landing.

Medvinden på aktiemarkederne i årets første tre måneder har ellers medført, at danskernes aktieformuer er steget med 30 mia. kr. viser tal fra Nationalbanken.

I fjerde kvartal af 2022 faldt aktieformuen med 57 mia. kr.

»Efter et 2022, som var en hård omgang for investorerne med modvind på finansmarkederne det meste af året, har det rent aktiemæssigt været en opløftende start på 2023. Her har aktiepilen generelt peget opad, og især danske aktier har klaret sig godt. Derfor har privatinvestorerne, som har en relativ stor eksponering til det danske aktiemarked, også oplevet en betydelig stigning i aktieformuerne i årets første tre måneder, hvor en del af det tabte fra sidste år er indhentet,« siger Philip Jagd i en kommentar.

Tallene fra Nationalbanken viser også, at danskernes aktieformuer stort set var uændret fra februar til marts.

Læs også: 3 ting du skal overveje, hvis du vil have en elbil

Læs også: Frygter flyforsinkelser til sommerferien: 'Jeg er bekymret'