Henter kommentarer

Pensionsgigant: Kvinderne skruer op for risikoen


 

Markant flere yngre kvinder skruer op for risikoen på deres pensionsopsparing. 

Det viser nye tal fra Sampension.

Blandt de kunder i Sampension, som har skiftet deres investeringsprofil i de første otte måneder i år, har de 18-34-årige kvinder stået for 13,8 pct. af alle skift. Det er den højeste andel nogensinde og mere end en fordobling i forhold til samme periode i 2018.

Læs også: Sydbank indleder skifte af administrerende direktør

»Økonomi appellerer historisk set mest til mænd. Men der er et skred i gang særligt blandt de yngre kvinder, som i stigende grad har fokus på deres privatøkonomi. Det gælder også i forhold til pension, hvor vi blandt andet ser, at flere og flere i denne gruppe forholder sig aktivt til den risiko, som opsparingen skal investeres med,« siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

»Og udviklingen er meget positiv. For det er vigtigt, at man allerede som ung gør det til en god vane at tage hånd om sin økonomi og pension,« tilføjer hun.

Den stigende økonomiske interesse blandt yngre kvinder hænger blandt andet sammen med, at kvinder generation for generation bliver stadig bedre uddannede.

De nye tal viser desuden, at når yngre kvinder ændrer i deres investerinsrisiko, så er det nærmest altid for at skrue op. Faktisk var mere end ni ud af ti af alle skift blandt de 18-34-årige kvinder til højere risiko i de første otte måneder af 2023.

Læs også: Se listen: Sådan er det gået de danske eliteaktier i september

»Når man skruer op for investeringsrisikoen, så betyder det, at ens opsparing i højere grad bliver investeret i aktier, hvilket over tid vil give et højere forventet afkast. Dermed er det også et godt eksempel på, at der kan være økonomiske gevinster at hente ved at sætte sig lidt ind i sin pension, og det skal særligt kvinder være opmærksomme på,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er kvinders opsparinger generelt mindre end mænds og skal samtidig række i flere år, da kvinder typisk går tidligere på pension og lever længere. 

»Men her kan kvinderne selv bidrage til at styrke pensionsopsparingen på sigt ved at have mere fokus på deres pension - og også af den grund er det glædeligt, at yngre kvinder i stigende grad kommer ind i pensionskampen. Men når det er sagt, er der fortsat et stort behov for, at langt flere kvinder følger trop,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Læs også: Særligt ry holdt stik – så meget tæv fik de danske aktier

Læs også: Centralbank-chef ser risiko for pengepolitisk fejl